Öğrenciler kuluçka makinesi yaptı

Edirne'nin Keşan İlçesi'nde Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü öğrencileri, kullanılmayan ahşap bir komidine ampul, termostat ve bilgisayar fanı koyarak kuluçka makinesi tasarladı.

GÜNDEM 27.05.2013 23:34:00 0
Öğrenciler kuluçka makinesi yaptı
İLK CİVCİVLERİNİ ÜRETTİLER
İlk civcivlerini üreten öğrenciler siyah renkte doğan civcive 'Karabiber' adı verdi. Trakya Üniversitesi'ne bağlı Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik Bölümü son sınıf öğrencileri Cihan Sepet, Onur Dursun ve Sercan Çetin, Laborant ve Veteriner Sağlık programı öğrencileri Gülhan Postacı ve Fatma Karaca, öğretim görevlisi Bahadır Bekar gözetiminde kullanılmayan bir komidini kuluçka makine olarak tasarladı. Dışarıdan aldıkları ampülleri, komidin içerisinde yerleştiren öğrenciler sıcaklığı ölçebilmek içinde üzerinde bir termostat ve fan yerleştirdi. İlk denemelerinde siyah bir civciv üreten öğrenciler adına siyah renginden dolayı da 'Karabiber' adını verdi.
 
GÜZEL ŞEYLER ORTAYA ÇIKACAK
Keşan MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Süleyman Kök, öğrencilerin farklı malzemeler kullanarak ürettiği kuluçka makinesinin sağlıklı bir şekilde çalıştığını ifade ederek "Makinenin üretilmesinden sonra, işlevselliğinin test aşaması da başarı ile gerçekleştirildi. Arkadaşlarımız oldukça titiz çalıştı ve tüm riskler göz önünde bulunduruldu. Sistemin çalışması için oldukça uğraş verildi. Tabi bilinçli yapılmadığı takdirde, ne kadar uğraşsanız içerisinden civciv çıkmaz. Daha iyi olanaklar sağlandığı takdirde çok daha güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyoruz" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ