AK Parti'ye boyalı saldırı

Edirne'de Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP) üye 5 kişi, AK Parti Edirne İl Başkanlığı önünde Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı protesto ederek binaya içlerine kırmızı boya konulm

GÜNDEM 17.05.2013 19:48:00 0
AK Parti
ÖDP üyesi 5 kişi önceki gün saat 16.30’da Londra Asfaltı üzerinde AK Parti Edirne İl Başkanlığı binası önüne geldi. Burada üzerinde 'Reyhanlı'nın katili AKP'dir' yazılı pankart açan grup daha sonra sloganlar attı. Reyhanlı'daki bombalı saldırıyı protesto eden 5 kişi, Özdinç Pasajı'nın 3'üncü katında bulunan AK Parti Edirne İl Başkanlığı binasına içerisinde kırmızı boya bulunan balonlar ve pet şişeler fırlattı.
 
5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Polis ekiplerinin müdahalesi sonucu çıkan arbedede 5 kişi gözaltına alındı. Atılan boya dolu pet şişe ve balonlar AK Parti'nin bulunduğu kata isabet etmezken, hemen altındaki bir işyerinin camına geldi. Duvarda patlayan şişeler ve balonlar nedeniyle park halinde 4 otomobil ve o sırada geçen bazı vatandaşların üzerine kırmızı boya saçıldı. Polis araçlarına bindirilen 5 ÖDP üyesi, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Selimiye Polis Merkezi'ne götürülürken, araçları ve kıyafetleri zarar gören 5 kişi de eylemcilerden şikayetçi oldu.
 
GENÇLİK MUHALEFİ DE EYLEM YAPTI
Bu olaydan yaklaşık bir saat sonra çoğu üniversite öğrencisi ve Gençlik Muhalefeti Derneği üyesi 30 kişi Saraçlar Caddesi merkez postanesi önünde toplandı. Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bombalı saldırıyı protesto eden grup, Kürtçe sloganlarla AK Parti İl Başkanlığı'na yürüdü. Edirne Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri parti önünde geniş güvenlik önlemi alırken, eylemciler parti önünde 'işte burası katil yuvası' sloganları atarak dağıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK