5. Gelecekle İletişim Çalıştayı Edirne’de başladı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanl

GÜNDEM 17.05.2013 07:28:00 0
5. Gelecekle İletişim Çalıştayı Edirne’de başladı
SULTANLARIN ŞEHRİ
Çalıştaya, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Prof. Dr Davut Dursun ve Başkan Vekili Taha Yücel ile Dr.A.Vahap Darendeli ve Üst Kurul Üyesi Süleyman Demirkan katıldı. RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun Gelecekle İletişim Çalıştayı ile, Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Akraba Topluluklarından ülkemize gelerek radyo ve televizyon öğrenimi gören öğrencileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Geçen yıl Çalıştay’ın KKTC’de yapıldığını anımsatan RTÜK Başkanı Prof. Dr. Dursun, bu yıl ise Edirne’de düzenlendiğini ifade etti. Sultanların şehri olan Edirne’nin tarihi önemine de değinen Dursun, Edirne denilince ilk akla gelen sarayın trajik bir geçmişi olduğunu belirterek, şu anda Saray’a ziyaretçi alınamadığını da üzüntüyle dile getirdi. Bundan önce yapılan dört çalıştay hakkında kısa bilgiler veren Dursun, yapılmakta olan Çalıştayın konusuyla ilgili olarak karasal sayısal yayıncılığa geçişin ülkeler açısından radyo ve televizyon yayıncılığı teknolojisinde büyük bir dönüşüm anlamına geldiğini belirtti.
 
SUNUMLAR YAPILDI
Edirne Valisi Hasan Duruer de Gelecekle İletişim Çalıştayı’nın Edirne’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Edirne’nin tarihteki ve günümüzdeki önemini vurguladı. Çalıştayda RTÜK Başkan Vekili Taha Yücel, Görsel İşitsel Medyada Yeni Yayıncılık Teknikleri ve Dünyadaki Gelişmeler konulu bir vizyon sunumu gerçekleştirdi. RTÜK İzin ve Tahsisler Dairesi Başkanı Muhsin Kılıç, Balkan ülkeleri arasında enterferans sorunu, BYEGM Basın-Enformasyon Uzmanı Ahmet Semih Deniz, Balkanlara yönelik enformasyon faaliyetleri, TİKA Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA’nın Balkanlara yönelik faaliyetleri konusunda sunumlar yaptılar.
 
PANEL DÜZENLENDİ
Çalıştay’ın öğleden sonraki ikinci oturumunda, Başkanlığını RTÜK Başkan Yardımcısı Volkan Öztürk’ün yaptığı Balkan Ülkelerinde Sayısal Yayıncılığa Geçiş ve Karşılaşılan Problemler konulu panel düzenlendi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ