Öğrencilere trafik eğitimi

Çorlu İlçe Jandarma Trafik Komutanlığınca Trafik Haftası sebebiyle Sultanköy İlkokulu ve Ortaokulu'nda öğrencilere yönelik trafik kuralları konulu seminer verildi.

GÜNDEM 15.05.2013 23:38:00 0
Öğrencilere trafik eğitimi
KİTAPÇIKLAR DA DAĞITILDI
Sultanköy İlkokulu ve Ortaokulu'nda bulunan öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla eğitici trafik semineri verildi. Seminerde öğrenciler her yıl Mayıs ayının ikinci haftasının Karayolu trafik güvenliği haftası olarak kutlandığı anlatıldı. Ülkemizin en önemli sorunlarından birinin de trafik sorunu bu sorunun ancak iyi bir eğitim ve insanlarımıza kurallara uyma alışkanlığının kazandırılması ile çözülebileceği belirtildi. Öğrencilere yayaların ve yolcuların uyması gereken kurallar ile bisiklet sürücülerinin uyması gereken kurallar anlatıldı. Özellikle okula taşımalı olarak okullarına gidip geldikleri için öğrencilere okul servis araçlarında uyması gereken kullar gösterildi ve bu konu ile ilgili bilgilendirici kitapçıklar dağıtıldı.
 
ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Jandarma tarafından yapılan bu faaliyetlerin öğrencileri çok sevindirdiği görüldü ve trafik haftası boyunca bu etkinliklerin devam edeceği belirtildi.
 
Haber / Gökhan TEKER