Çakmak, Nisan Ayı’nı değerlendirdi

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, her ay düzenlenen Aylık Değerlendirme Toplantısı kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Nisan Ayı içinde gerçekleştirilen

GÜNDEM 6.05.2013 23:17:00 0
Çakmak, Nisan Ayı’nı değerlendirdi
ESKİ BELEDİYE BİNASI YIKILDI
Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde eski Belediye Binası’nın sökülüp yıkıldığını söyleyen Abdullah Çakmak, bölgedeki inşaat atığı ve molozların temizlendiğini yerine Anfi yapıldığını ifade etti. Vatan Caddesi kaldırımlarının parke taş döşenmesi için zemine 10 santimetre kalınlıkta beton döküldüğünü kaydeden Çakmak, sunumuna Kazak Gölü mevkiinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 
KAZAK GÖLÜ’NDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Nisan Ayı içerisinde Kazak Gölü mesire alanı düzenleme çalışmalarına başlanıldığını belirten Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, buradaki yollara bordür ve parke taş döşemesi ile yaya yolları bordür ve parke taş döşemesi çalışmaların ise devam ettiğini söyledi. 37. Sokak ve 38. Sokak’ta beton yol yapımı için yol tefsiye işlerinin de tamamlandığını ifade eden Çakmak, ilçedeki eksik kalmış olan ve yeni yapılmış olan park ve bahçelerde bordür ve parke taş döşeme işlerinin de tamamlandığını sözlerine ekledi.
 
KÖY YOLLARI YAPILDI
Bahçelievler Mahallesi Çınar Sokak ve Halide Edip Adıvar Caddesi’ndeki bozulan beton yolların kesilip, sökülüp yerine beton yama yapıldığını belirterek sunumuna devam eden Abdullah Çakmak, Mithatpaşa Caddesi ve Faruk Ilgaz Caddesi’nde kaldırım yapımı işi için dolgu malzemesi serilmesi ve sıkıştırılması işlerinin tamamlandığını söyledi. Karlıköy, Pınarça, Bahçeağıl ve Yanıkağıl köylerinde hafta sonları greyderler, kepçeler ve kamyonlar çalıştırılarak yol tefsiye ve stabilize yol yapım işlerinin gerçekleştirildiğini kaydeden Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, bu çalışmaların sonraki aylarda da devam edeceğini ifade etti.
 
KANALİZASYON ŞEBEKELERİ YENİLENİYOR
Kapaklı’nın muhtelif noktalarındaki Kanalizasyon Şebekesi’nin ana kolektör hattı yenileme ve ebatlarının büyütülmesi çalışmaları kapsamında Nisan Ayı içerisinde 800 metre 800’lük betonarme büz döşeme işi gerçekleştirildiğini söyleyen Çakmak, yeni çöplük yolu yapım çalışmalarının da bu ay içinde başladığına dikkat çekti. Çakmak bahse konu çalışmalar kapsamında Aynur Caddesi Villalar mevkiinden yeni çöplük alanına kadar olan orman yolunun Greyder ile tefsiye edildiğini belirtti.
 
İHALE ÇALIŞMALARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İnönü Mahallesi Balkan Sokak ve Onur Sokak’ta 100 metrelik beton yol yapımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Abdullah Çakmak, “Nisan ayı içerisinde 2013 yılı montaj dâhil güneş enerjili otobüs durak alımı ihalesi yapıldı. Kazak Gölü yüzen fıskiye alımı ihalesi onayı alınarak teknik şartname hazırlandı. Tribün oturağı alımı için teknik şartname hazırlandı ve piyasa araştırması yapıldı. İsmet paşa ve hacılar çeşmesi park projeleri için muayene kabul yapılarak hak ediş düzenlendi. Çocuk oyun grubu, açık alan spor aletleri, pota ve gazebo alımı ihalesi için piyasa araştırması yapıldı” açıklamalarında bulundu.
 
KANALİZASYON İÇİN 21 MÜRACAAT ALINDI
Nisan ayında kanalizasyon bağlantısı için 21 müracaatta bulunulduğunu söyleyen Fen İşleri Müdürü Çakmak, bunlardan 7’sinin bağlantısının yapıldığını söyledi. Fen İşleri birimine Fosseptik çekimi için toplam 13 dilekçe ve telefon ile müracaatta bulunulduğunu söyleyen Çakmak, “Bunların tamamı çekildi. Ayrıca Pınarça Köyü’nden müracaatta bulunan 4 vatandaşın da fosseptik kuyuları çekilmiştir” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ