Polis, hırsızlara göz açtırmıyor

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri Çerkezköy ve Kapaklı'da birçok hırsızlık olayına karıştığı iddia edilen 6 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis ekiple

GÜNDEM 6.05.2013 23:06:00 0
Polis, hırsızlara göz açtırmıyor
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri son zamanların gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla hırsızlara göz açtırmıyor.
 
12 DAİREYE GİRDİLER
Son zamanlarda bölgedeki evlerin kapılarının göbeğini kırılarak gerçekleşen hırsızlık olayları Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerini harekete geçirdi. Yapılan araştırmalar sonucu İstanbul’dan geldikleri tespit edilen altı kişi Asayiş Büro ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Çerkezköy ve Kapaklı’da toplam 12 dairede hırsızlık yaptığı belirlenen şebekeyi takibe alan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik kamerası, ayak izleri ve parmak izlerinden yola çıkarak ulaştıkları 34 UT 7080 plakalı aracı takibe aldı.
 
ŞÜPHELİLERİN YERİ TESPİT EDİLDİ
Bahse konu operasyon için beş özel ekip ve iki yaya devriye ile araştırtmalarını genişleten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 34 UT 7080 plakalı aracın Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunduğunu tespit etti. Polisleri görünce yaya olarak kaçmaya çalışan şüpheliler uzun süren bir kovalamacanın ardından Ercan Ö. ve Adnan B.’yi 4 Cumartesi günü saat 13.00 sıralarında yakaladı. Gözaltına alınan iki şahsın ifadelerinden yola çıkan asayiş ekipleri, hırsızlık olayların karıştığı iddia edilen diğer dört kişinin ise Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’nde Ercan Ö.’ye ait evde oldukları bilgisine ulaştı.
 
SABIKA DOSYALARI KABARIK
Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenleyen polis ekipleri, hırsızlık olayına karışan iki kişiyi odada yakalarken, diğer 2 kişi ise saklandıkları baza altında kıskıvrak yakalandı. A.D., S.D. ve G.Y. isimli bayan şahıslar ile Velat T. ifadeleri alınmak üzere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Altı şüphelinin başta İstanbul olmak üzere birçok yerde 50’ye yakın sabıkasının olduğu öğrenildi.
 
ADLİYEYE ÇIKARILDILAR
Şüpheliler arasında yer alan ve yaşları küçük olan üç kızın kamufle edilmek amaçlı kullanıldığı öğrenildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde iki gün boyunca ifadeleri alınan Ercan Ö. Velat T. ve Adnan B. ile yaşları küçük olan A.D., S.D. ve G.Y. dün öğlen saatlerinde Çerkezköy Adliye’sine çıkarıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ