20 seranın açılışı yapıldı

Keşan Belediyesi tarafından, Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle İzzetiye Mahallesi’nde kurulan 20 adet seranın açılışı yapıldı.

EDİRNE 11.03.2024 11:12:00 0
20 seranın açılışı yapıldı

Projenin geçtiğimiz ay sonuçlandığını ve teslim aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Türkiye’de, Trakya’da tarım belediyeciliği ve üretim belediyeciliği anlayışımızı yansıtıyoruz. Gurur duymamız lazım. Üretim odaklı seralarımız hem ürün çeşitliliği hem gelir alternatifleri hem de vatandaşlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Bu projede paydaşlarımızla büyüdük. 5 yılda 45 hibe aldık. Bu çalışma da aldığımız hibelerin sonuçlarından biri. Devletimiz, hükümetimiz ve bakanlıklarımıza, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimize teşekkür ediyoruz” dedi. 

 

“ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM DAHA FAZLA SERA KURACAĞIZ”

 

Önümüzdeki dönemde daha fazla sera kuracaklarını ifade eden Helvacıoğlu, Daha fazla üretim yapacağız, emek harcayacağız. Bu işleri biz yapacağız. Hem bölge istihdamına, hem ekonomiye hem tarım teşviki hem de tarım bölümü öğrencilerimizin eğitimine katkı veren dört dörtlük bir proje. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Keşan Ticaret Borsası, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber 2 seramızı tarım bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize ayırdık. Onlara da destek olduk. Burada uygulama yapıyorlar” diye konuştu. 

 

“40 SERA DAHA YAPACAĞIZ”

 

Keşan Belediyesi olarak böyle verimli bir projenin mimarı olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “‘Sorun işsizlik değil mesleksizlik’ diyerek çıktığımız bu yolda güzel bir uygulama oldu. Alın teri ve akıl terinin buluştuğu vizyonel bir projeyi hayata geçirmiş olduk. 40 sera daha yapacağız. Birçok kişiye, birçok farklı konuda ilkleri yaşatan projelerle hemşehrilerimizi hem istihdam hem de ekonomik anlamda desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ