Trakya Üniversiteler Birliği İkinci Alt Kurul toplandı

Namık kemal Üniversitesi ev sahipliğinde Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) İkin Alt Kurul Toplantısı, Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 2.05.2013 23:07:00 0
Trakya Üniversiteler Birliği İkinci Alt Kurul toplandı
AKADEMİSYENLER KATILDI
Toplantıya Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Pişkin ve Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aziz Kılınç, Kırklareli Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Noğay, Üniversitemiz Proje Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatih Konukçu, Trakya Üniversiteler Birliği'nden akademik ve idari personel katıldı.
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Trakya Üniversiteler Birliği İkinci Alt Kurul Toplantısında, İlköğretim öğretmenliği, Eğitim Bilimleri, Turizm İşletmeciliği, Turizm Rehberliği, Hemşirelik ve Beden Eğitimi ve Spor anabilim dallarında ortak yüksek lisans ve doktora programlarının açılması tavsiyesi; ortak yüksek lisans ve doktora programlarının açılması için öğretim üyelerinin ve verilecek derslerin belirlenmesi; “Üniversite-Kent İlişkisi” başlığı altında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde sempozyum düzenlenmesi; telekonferans sisteminin etkin kullanılarak sürekli iletişimin sağlanması yöntemleri; yurt dışı Türkiye bursu alan Balkan kökenli öğrencilerin sayısının arttırılması ve bu öğrencilerin ağırlıklı olarak TÜB üyesi üniversitelere yönlendirilmesi hususu; TÜB üyesi üniversitelerin tanıtım materyallerinin Balkan üniversitelerine Yunus Emre Enstitüsü tarafından dağıtımının sağlanması; logo tekliflerinin belirlenmesi ile laboratuar alt çalışma grubunun çalışmaları değerlendirildi ve görüşüldü.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN