112 Acil Merkezi yapılacak

Keşan’a yapılması planlanan 112 Acil Hizmet Merkezi’nin inşasını Keşanlı işadamı Tolga Mercan üstlendi.

GÜNDEM 28.04.2013 04:12:00 0
112 Acil Merkezi yapılacak
HIZLI MÜDAHALE   
Konuyla ilgili olarak önceki gün Keşan Belediyesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Mehmet Özcan’ın makamında düzenlenen basın toplantısına Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar ile Keşanlı işadamı Tolga Mercan katıldı. Toplantıda konuşan Başkan Özcan “Merkezinde yerleşim alanı, Keşan-Çanakkale-İzmir yolu, Keşan İstanbul Yunanistan İpsala yolu yaz aylarında çok ciddi bir yoğunluğa sahip. Maalesef bu yoğunluk içersinde ciddi sorunlar yaşıyoruz. Kazalara daha etkin ve kısa sürede yetişmek maksadıyla 112 Acil Servis Hizmetlerini karayolu kenarında bölgede bir istasyonla güçlendirip kazalara daha hızlı mücadele etme düşüncesiyle Çamlıkent’te bir istasyon kurmayı hedeflemişler” dedi.
 
HAYAT KURTARMADA KATKISI OLACAK
Bu istasyon yeri için Keşan Belediyesi olarak Çamlıkent’teki eski Verem Savaş Dispanseri’nin olduğu yeri meclis kararıyla tahsis ettiklerini söyleyen Özcan “Şehrimizden işadamı Tolga Mercan da bu ünitenin yapımını üstlendi. Bakanlıktan da projenin onayı geldi. Belediye, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Tolga Mercan bu protokolü imzalayacak. Bu üniteden sadece bölge insanı faydalanmayacak. Bölgeden gelen insanlar da faydalanacak. Çok anlamlı bir hizmet olacak. İnsan hayatını bu tür acil durumlarda kurtarmak için bazen saniyeler çok kıymetli oluyor. Hiç bilmeyeceğiniz görmeyeceğiniz görme şanı olmadığınız insanların hayatının kurtarılmasında katkısı olacaktır” ifadesini kullandı.
 
PROTOKOL İMZALANDI
Ergün Kurtar da bu alanı Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis eden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a ve bu inşaatın yapımını üstlenen Mercan Grubu adına Tolga Mercan’a teşekkür etti. Daha sonra Özcan ve Mercan, protokolü imzaladılar.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN