Sertifikaları verildi

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'İşte 100 Yeni Yüz Projesi' kapsamında yıl içerisinde düzenlenen, aşçılık, garsonluk, satış ve pazarlama ile ön muhasebe kurslarını tamamlayan 119 kursiyere,

GÜNDEM 28.04.2013 03:24:00 0
Sertifikaları verildi
TÖREN DÜZENLENDİ
Konuyla ilgili olarak, önceki gün tören düzenlendi. Keşan TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 19.00 sıralarında başlayan toplantıya, Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Eralp Kula, Keşan TSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, TRAKYAKA (Trakya Kalkınma Ajansı) Proje İzleme Daire Başkanı Tuluğ Bayram, Uzman Melih Ergene ile kursiyerler katıldı.
 
NE İŞ OLSA YAPARIM DÖNEMİ BİTTİ
Kursiyerlerin, TRAKYAKA ve Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen projenin önemini bugün artık kavramış olduklarını ifade eden Keşan TSO Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Türkiye’deki işsizliğin ve istihdamın geldiği boyutların daha iyi anlaşılması açısından bu çok önemli. Bu durum artık, ‘ne iş olsa yaparım’ döneminin bittiğinin bir göstergesidir. Bizim nasıl bir nüfus cüzdanımız var ise, işimizin de bir ismi bir T.C. Kimlik No’su olmalı. Bundan sonra, eleman aranıyor yazısının altında, branşın ya da ihtiyaç duyulan sektörün adının yazılacağı yeni bir döneme giriyoruz. Biz de bölgemizin ihtiyacı olan aşçılık, garsonluk, satış ve pazarlama ile ön muhasebe kurslarını tamamlayan kursiyerlerimize belgelerini vermek için burada toplanmış bulunmaktayız. Bir anlamda bu başarıyı ödüllendireceğiz. Bundan sonra kim ne iş yapacaksa sertifikasıyla, belgesiyle yapacak! Ne iş yaptığını bu belgelerle tanımlayacak kişiler, daha öne geçecek. Bu projeleri geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 
ÖNEMLİ BİR KONJEKTÖR
Eralp Kula da, söz konusu projenin eğitim ayağında yer aldıklarını belirterek Keşan’da çok önemli bir konjonktür olduğuna dikkat çekti. Eralp Kula, “Eğitim, gerçekten beşikten mezara kadar olan bir süreç. Hiç kimse herhangi bir konuda eğitim aldıktan sonra, bunun yeterli olduğunu zannetmesin. Çünkü, dünya o kadar hızlı değişiyor ki, kendini yenilemeden ve hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılmadan, bu hıza yetişmemiz mümkün değil. Gelişen ve değişen dünyaya ancak eğitimle yetişebiliriz. Avrupa ülkelerini eğitimle geçebiliriz. Almanya ve Japonya, 2. Dünya Savaşı’ndan yenik olarak çıktıklarında, ancak eğitimli nüfus ve işgücü sayesinde kısa zamanda toparlandılar. Sizler de kendinizi yeterli bulmayın. Daha da geliştirmeye çalışın. Bizler de Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak yaygın eğitim konusunda Keşan halkının hizmetindeyiz” diye konuştu.
 
AVRUPA’DAN İLERİDEYİZ
Keşan’daki yaygın eğitim konusunda karşılaştırmalı bilgiler veren Kula, “24-65 yaş arası yaygın eğitime katılma oranları, A.B.’de yüzde 9.1, Türkiye genelinde yüzde 2.9, Edirne’de yüzde 5.6 ve Keşan’da ise yüzde 8.1. Bu demektir ki Keşan olarak A.B.’den ileriyiz” dedi.
Konuşmaların ardından, sertifika törenine geçildi. 109 kursiyer adına ilk 4 kişiye sertifikaları, Celil Tanyolaç tarafından verildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN