8. Uluslararası Sinan Sempozyumu gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen VIII. Uluslararası Sinan Sempozyumu önceki gün Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 27.04.2013 14:26:00 0
8. Uluslararası Sinan Sempozyumu gerçekleştirildi
BU SENEKİ KONU: FARKINDALIK
Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Kuarteti’nin ardından açılış konuşmalarını Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Burak Polat, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne Valisi Hasan Duruer yaptı. Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Abdullah Burak Polat “2005’ten beri geleneksel hale gelen Uluslararası Sinan Sempozyumu’nun bu seneki konusu “Farkındalık”. Farkındalık, bakmak ile görmek, duymak ile işitmek, dokunmak ile hissetmek arasındaki farklılıkları ortaya koyar” dedi.
 
BÜYÜK BİR ŞANS
Rektör Prof. Dr. Yener Yörük de Bakanlar Kurulu kararı ile Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nin kurulmasınınhemen ardından sempozyumun gerçekleşmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi. Öğrencilerin burada mimarlık okumasının büyük şans olduğunu dile getiren Yörük “Edirne’de Osmanlı Dönemi’nin erken, orta, geç dönemlerine ait eserler bulunuyor ve bu durum özellikle mimarlık öğrencileri için büyük bir şans. Dünyada hiçbir medeniyet yok ki kuşlara bile saray yapsın. Sinan’ın, kuşlara hürmet göstererek saray inşa etmesi müthiş bir olay. Eserleri aydınlatılınca gündüz ayrı güzel gece ayrı güzel. Bu bağlamda Sinan’ın bilimsel anlamda, bu platformda ele alınmasından dolayı oldukça mutluyum” diye konuştu.
 
BİZ NEYİN FARKINDAYIZ?
Edirne Valisi Hasan Duruer ise “Sempozyumun konusu “Farkındalık” ancak biz neyin farkındayız acaba? Mimar Sinan’ın eserlerinden üç tanesini kaç kişi sayabilir sorgulamalıyız” dedi. sempozyum kapsamında Bülent Öniz’in çalışmalarının bulunduğu, Mimar Sinan eserlerini konu alan fotoğraf sergisi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı. Yüksek Mimar Şirin Bayram’ın çalışmalarının bulunduğu, Parabolik Işıklandırma ile Gölgenin Dansı konulu fotoğraf sergisi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı. Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu, Selimiye ve çevresindeki yapıların mimarisi ve restorasyonu konusunda öğrenci çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi Balkan Kongre Merkezi’nde açıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN