Zübeyde Hanım öğrencilerinin Makedonya ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı’nın kardeş okul projesi kapsamında Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri Makedonya’yı ziyaret etti.

EĞİTİM 27.04.2013 14:23:00 0
Zübeyde Hanım öğrencilerinin Makedonya ziyareti
DEĞİŞİM PROGRAMI UYGULAMAYA KONULDU
Türklerin yoğun olarak yaşadığı Makedonya’nın Gostivar şehri Belediye Lisesi ile 2012 kasım ayında yapılan çalışma ziyaretinde kardeş okul çalışma ziyareti imzalandı. Bu protokol kapsamında yapılan temaslar sonucunda öğretmen ve öğrencilerin her iki ülke arasındaki dayanışma ve işbirliği duygularını geliştirmek, tarihi ve kültürel değerleri paylaşmak amacıyla kısa süreli öğrenci değişim programı uygulamaya konuldu. Öğrenci değişimi kapsamında 10 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan bir grup bir hafta süreliğine Makedonya’ya gitti.
 
BULGARİSTAN’A DA GEZİ DÜZENLENECEK
Öğrenciler Gostivar’ın yanı sıra Üsküp, Kalkandelen, Ohri ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır şehrini ziyaret etti. Aynı zamanda Avrupa’nın ortasında Türk kültürünün halen en doğal haliyle yaşıyor olmasından oldukça memnuniyet duyan Tekirdağlı öğrenciler, mayıs ayında Makedonya’dan bir grup öğrenci ve öğretmeni Tekirdağ’da misafir edecek. Diğer kardeş okul olan Bulgaristan Haskovo Hafif Sanayi Meslek Lisesi ile bu eğitim yılı sonuna kadar öğrenci değişimi programı gerçekleştirilecek.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN