İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu anlatıldı

Geçtiğimiz yıl 30 Haziran’da yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası ile esnafa yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GÜNDEM 25.04.2013 19:39:00 0
İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu anlatıldı
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ
Önceki gün saat 14.00’da Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya, Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Hüsamettin Çotra, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan İhtiyar ve Kenan Aytin, Uzunköprü TSO Meclis Üyeleri ile esnaf odaları başkanları katıldı.
 
KANUNU ANLATTI
Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akalın’ın yaptığı açılış konuşmasından sonra Trakya ABİGEM Koordinatörü Fatih Yaldız tarafından Trakya Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezinin kuruluş amacı ile faaliyetleri hakkında bilgi verildikten sonra, Selami Turhan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında bilgiler verdi.
 
RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPILMALI
Her gün çok sayıda iş kazasının meydana geldiğini belirterek, söz konusu kanunun işverenlere son derece önemli yükümlülükler getirdiğini bu kanun çerçevesinde artık özel ve kamu ayrımı yapılmadığı, her işyerinde bir kişi bile olsa söz konusu işyerinin risk değerlendirmesi yapması gerektiği belirtildi.
 
Haber / Gökhan TEKER