Makedonya’ya giden öğrencilerden Mandalı’ya teşekkür ziyareti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Kardeş Okul projesi kapsamında Makedonya'ya giden Kapaklı Çok Programlı Lisesi Öğrencileri, Başkan Mandalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

GÜNDEM 24.04.2013 23:39:00 0
Makedonya’ya giden öğrencilerden Mandalı’ya teşekkür ziyareti
İZLENİMLERİNİ PAYLAŞTILAR
Okul Müdürü Süleyman Berk, Müdür yardımcıları Leyla Özkan ve Nihat Erdoğan, Matematik Öğretmeni Meryem Yerbasan, Edebiyat Öğretmeni Tuba Çakmak ve geziye katılan öğrenciler ile toplantı salonunda buluşan Başkan Mandalı, Gezi fotoğraflarını öğrencilerle beraber slayt sunumu eşliğinde izledi. Öğrenciler slayt sunumu sırasında yaşadıkları izlenimleri paylaştılar.
 
ÇOK SICAK KARŞILANDIK
Yurt dışı gezisinde gittikleri her yerde çok sıcak karşılandıklarını ifade eden öğrenciler “Kendi evimizde gibiydik. Bizlere gösterilen ilgi gerçekten çok güzeldi. Yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edindik. Oradaki kardeşlerimizle beraber çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunduk. Onları da ilçemize davet ettik. İlk fırsatta ziyaretlerini gerçekleştireceklerini söylediler. Bizlerde arkadaşlarımızı burada en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz’’ dedi.
 
EN BAŞTA GELEN GÖREV VE SORUMLULUĞUMUZ
Ziyarette konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Belediyenin sadece bayındırlık hizmetleriyle değil, vatandaşların sosyal kültürel ve eğitim alanındaki ihtiyaçlarına cevap vermesi gerektiğini önemsiyoruz. Öğrencilerimizin sadece kitaplardan okuyarak değil, bizzat yaşayarak milli şuurla ve bilinçle yetişmelerine vesile olabilme amacındayız. Öğrencilerimizin, hem kişisel gelişim, hem de sosyal davranış olarak birçok kazanım elde ettiklerini düşünüyorum. Bu tür geziler öğrencilerimize hem dayanışmayı, hem birlik ve beraberliği, dostluğu ve kardeşlik duygularının da daha çok pekişmesini sağlayacaktır. Bizler eğitime ve siz değerli gençlere çok önem veriyoruz. Geleceğin teminatı sizlersiniz. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur” dedi.
 
AMACIMIZ FARKINDALIK SAĞLAMAK
Mandalı, bu tür gezilere öğrencileri teşvik etmekteki amaçlarının, karşılıklı iki okul öğretmen ve öğrencileri arasında işbirliği sağlamak, karşılıklı eğitim uygulamalarını paylaşmak, okula uluslararası boyut kazandırmak, dil öğrenimini teşvik etmek, değişik kültürlere yönelik farkındalık sağlamak, yanlış ön yargıları bertaraf ederek dünya barışına katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Okul Müdürü Süleyman Berk de “Ne zaman ve ne şekilde olursa olsun, Başkanımız bugüne kadar hiçbir yardım talebimizi geri çevirmemiştir ve eğitime gösterdiği desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ