Başarılı öğrenciler Çocuk Şenliği’nde ödüllendirildi

Çerkezköy Belediyesi’nin katkılarıyla önceki gün 20.00-23.00 saatleri arasında Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından 1. Çocuk Şenliği düzenlendi.

GÜNDEM 24.04.2013 23:18:00 0
Başarılı öğrenciler Çocuk Şenliği’nde ödüllendirildi
GELENEKSEL HALE GELMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ
Çerkezköy Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, gelecek yıllarda geleneksel hale gelmesinin temenni edildiği Çocuk Şenliği etkinliğinin birincisini gerçekleştirmek üzere bir araya geldiklerini belirtti. Gayretli, Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından hazırlanan ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ adlı proje kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren çocuklara da ödüllerinin verileceğini söyledi. 
 
HEDEF 10 BİN ÇOCUĞA 100 BİN KİTAP OKUTMAK
Okuyamamış çocukların hiç olmadığı ve olmayacağı bir ülke yaratmak adına Çerkezköy Kent Konseyi olarak 10 bin çocuğa toplam 100 bin kitap okutmayı hedeflediklerini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Gayretli, “Proje kapsamında 8 bin 500 çocuğumuza kitaplarımızı okuttuk. Bu, projemizin yüzde 85 başarılı olduğu anlamına geliyor” diye konuştu. Bu projenin gerçekleşmesi ve Çerkezköylülere böylesine güzel anların yaşatılmasının ardında gizli kahramanların bulunduğunu söyleyen Gayretli, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizler Kent Konseyi olarak fikir verdik, onlar ise destek verdi. Etkinliğimizin düzenlenmesine destek veren başta Belediye Başkanımız Ali Ertem olmak üzere, Kent Konseyi’nin hazırladığı bütün projelere olumlu yaklaşan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Çocukların ödüllendirilmesinde desteklerini esirgemeyen sanayi kuruluşlarımız B/S/H Küçük Ev Aletleri, Hakan Plastik, Deva İlaç, Sütlübey Peynir Sarayı firmalarına ve Kent Konseyi Meclis Başkanlarımız Aynur Düzgünel, Ayşe Doğan ve Kenan Tatlı’ya teşekkür ediyorum” 
 
OKUMANIN ÖNEMİ
Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bu proje ilk önlerine geldiğinde, diğer projelerden daha önemli bir proje olduğu bilinci ile meclise getirdiklerini belirtti. Okumanın çok önemli olduğunu vurgulayan Ertem “Güçlü devletlerin en önemli silahı kalem, mürekkep ve kâğıttır. Bir ülkenin refah seviyesi ekonomik değerlerle ölçülebilir fakat ülkenin gelişmişliğinin en önemli göstergesi okuyan insan oranının, dolayısıyla insan kalitesinin yüksek olmasıdır” ifadesini kullandı.
 
KİTAP OKUMAYI SEVDİRMELİYİZ
Başkan Ali Ertem, ülkelerin ekonomik güçleriyle ileri seviyelere yükselebileceğini fakat insanları okumayan bir ülkenin ilerlemiş sayılamayacağını belirterek “Bize düşen görev çok okumaktır. Çerkezköy’de ilk kez hayat bulan ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesi ile çocuklara okumayı sevdirmek ve yeni nesilleri bilinçlendirmek gerekiyor” dedi.    
 
BU PROJE ÇOK ANLAMLI
Ülkelerin kitap okuma istatistiklerini de karşılaştıran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Japonya’da bir yılda kişi başına okunan kitap sayısının 25 olduğunu, İsveç’te bir kişinin yılda 10 kitap okuduğunu ifade ederek “Fransa’da ise bir kişinin bir yıl içinde okuduğu kitap sayısı 7’dir. Türkiye’de ise bir yılda 6 kişi bir kitap okuyor. Bu korkunç bir rakam. Bu şekilde Türkiye’nin ileri seviye ülkelerle yarışması mümkün değildir. Bu nedenle bu proje çok anlamlıdır” diye konuştu.
 
VELİLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmasında velilere de çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Ertem “Bugün 23 Nisan kutlamaları ile okuma etkinliğimiz bir araya geldi. İnşallah Çocuk Şenliği etkinliğimizi uluslar arası seviyelere taşıyacağız. Bunun gerçekleşmesi için herkesin bu işe el atması gerekiyor. Aklı yeten, fikri yeten tüm insanlar bu projeyi sahiplenmelidir” dedi.
 
PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da programda yaptığı konuşmada, ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesini hayata geçiren Çerkezköy Kent Konseyi’ne ve projeye destek veren herkese teşekkür etti. Okumanın önemine dikkat çeken Bayhan “Okumanın önemini anlatmaya gerek yok. Güneşin dünyayı aydınlattığı gibi okumak da insanı aydınlatır. Çerkezköy Belediyesi eğitim ile ilgili bütün projeleri içtenlikle destekliyor. Başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere, projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.
 
 
 
 
ÖĞRENCİLER GÖSTERİLERİNİ SUNDU
Programda açılış konuşmalarının ardından Bosna-Hersek Üsküp Halk Oyunları ekibi sahneye çıkarak gösteri sundu. Program Saray 75. Yıl İlkokulu Ritim Saz Grubu’nun gösterileri ile devam etti. Programda daha sonra Çerkezköy’de görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu halk oyunları topluluğu sahne aldı. Çerkezköy Öğretmenler Halk Oyunları Topluluğu’nun performansı da geceye ayrı bir renk kattı.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER AÇIKLANDI
Cumhuriyet Ortaokulu Dans Grubu’nun gösterisi ile devam etti. Minik öğrenciler ezgiler eşliğinde marifetlerini sergiledi. Toplam 70 kişiden oluşan Dans Grubu, performansları ile profesyonel dansçılara taş çıkarırken, izleyenleri de büyüledi. Cumhuriyet Ortaokulu Dans Grubu’nun performansının ardından Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından yürütülen ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Çerkezköy Okuyor’ projesinin ödül törenine geçildi. Ödül almaya hak kazanan öğrenciler Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman tarafından açıklandı.  
 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Çerkezköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Necmi Akman ilk olarak 3. Ve 4. Sınıflar arasında düzenlenen okuma yarışmasında dereceye giren öğrencileri anons etti. 3. Ve 4. Sınıflar arasında düzenlenen okuma yarışmasında Atatürk İlkokulu’ndan İlayda Nur Ak ve Tepe İlkokulu’ndan Ataberk Özçelik Mansiyon ödülü almaya hak kazandı. Minik öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin elinden aldı. Yarışmada 3. Olan Atatürk İlkokulu öğrencisi Işıl Işık ödülünü Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin elinden aldı. Yarışmada 2. Olan Nurullah Narin İlkokulu öğrencisi Öykü Çakmak ödülünü Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden alırken, 1. Olan Fevzi Paşa İlkokulu öğrencisi Aybüke Duman ise ödülünü Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın elinden aldı. İlk 3’e girenlere birer laptop hediye edildi.
 
ÖDÜLLERİ PROTOKOL ÜYELERİ VERDİ
3. ve 4. sınıflar arasında düzenlenen okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerden Gazi Osman Paşa İlkokulu’ndan Yiğit Özdemir, Atatürk İlkokulu’ndan Mehmet Cin ve Raif Dinçkök Ortaokulu’ndan Esmanur Vurusan, mansiyon ödülüne layık görüldü. Öğrenciler mansiyon ödüllerini 75. Yıl İlk ve Ortaokul Müdürü Burhan Açıkgöz’den aldı. Yarışmada 10. olan 75. Yıl Ortaokulu’ndan Gülserra Çoban, 9. olan İmam Hatip Ortaokulu’ndan Abdulkadir Bulut, 8. olan Atatürk İlkokulu’ndan Süeda Dönmez ve 7. olan Tepe İlk ve Ortaokulu’ndan Yağmur Karasu’ya ise Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yalçın Memiş tarafından birer küçük altın hediye edildi. Yarışmada 6. olan Atatürk İlkokulu’ndan Başak Aksoy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan, 5. olan Gazi Osman Paşa İlkokulu’ndan Cansu Çorbacı Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce ve 4. olan Nurullah Narin Ortaokulu’ndan Elif Eril de Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli’nin elinden Notebook aldı. Yarışmada 3. olan 75. Yıl Ortaokulu’ndan Atakan Göl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve 2. olan 75. Yıl Ortaokulu’ndan Bengisu Kontaş da Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden birer laptop almaya hak kazandı. Yarışmada 1. olan Çerkerzköy’ün kitap kurdu Atatürk İlkokulu öğrencisi Büşra Koçyiğit ise ödülşünü Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın elinden aldı.
 
ÇOCUK ŞENLİĞİNE YOĞUN KATILIM
Program Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müzik Korosu’nun müzik ziyafeti ile sona erdi. Programa Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Yalçın Memiş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erdoğan ve çok sayıda davetli katıldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ – Asim YAVUZ