Tüm tedbirler alınmalı

Yaz sezonunda denize girilecek yerlerde ve plajlarda can güvenliğinin sağlanması için her türlü tedbirin alınması, boğulma ve kaybolma gibi acil durum olaylarına zamanında müdahale edilmesi, amacıyla Tekirdağ ?

GÜNDEM 19.04.2013 19:42:00 0
Tüm tedbirler alınmalı
YAPTIRIMLAR UYGULANACAK
"Denizlerde ve Plajlarda, Can ve Mal Güvenliğinin Sağlanması" sunumunun ardından, katılımcıların konuyla ilgili görüşleri alındı. Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında, boğulma vakalarının yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınması, tehlikeli bölgelerin belirlenerek şamandıra çekilmesi ve uyarı levhaları asılması, gözetleme kuleleri inşa edilerek cankurtaran bulundurulmasının önemini belirterek, “Oluşturacağımız “Tespit Komisyonu”nca Belediyeler, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve Köy Muhtarlıklarınca halkın denize girdiği yerlerde denetimler yapılacak ve raporlaştırılarak, eksiklikler için ilgili kurumlarca yaptırımlar uygulanacaktır” dedi.
 
BOĞULMA VAKALARINI AZALTMAYI AMAÇLIYORUZ
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol ise “2012 yılı 112 Acil Sağlık İstasyonlarına intikal eden boğulma vaka sayısı 47’dir bunlardan 7’si olay yerinde ölümle sonuçlanmıştır. İl Özel İdaresi, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Belediye Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde yapacağımız çalışmalarla boğulma vakalarının sayısını azaltmayı hedefliyoruz” dedi. Toplantıda emniyet yetkilileri Tekirdağ’da kıyıların sığ olduğunu ve çok rüzgar aldığından dolayı dalgaların kıyı kesimlerde bile boğulmalara neden olabildiğini, dalga olduğunda vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyardıklarında ise vatandaşların yanlış anlayarak bu duruma tepki gösterdiklerini ancak ardından boğulma vakalarının meydana geldiğini bu durumun önlenmesi için ise vatandaşlarımızın yetkililerin uyarılarını dikkate almalarının önemli olduğunu belirtti."
 
Haber / Cihangir ARIK