Amatör sporculara sağlık güvencesi

Amatör sporculara sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı getirilmesi, kulüp yöneticileri tarafından olumlu karşılandı.

SPOR 12.04.2013 19:47:00 0
Amatör sporculara sağlık güvencesi
Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Osman Hatipler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sosyal güvencesi olmayan ailelere mensup sporcuların yaşadığı sakatlanmaların, ciddi bir sorun teşkil ettiğini söyledi.
İmzalanan protokolün, amatör spor camiası tarafından olumlu karşılandığını belirten Hatipler, "Zannediyorum bu protokolden sonra ailelerin bu konudaki endişeleri giderilmiş olacak. Sağlık güvencesi olmaması, sporcuyu daha çekingen bir durumda spor yapmak zorunda bırakıyordu" dedi.Hatipler, protokol ile ailelerin çocuklarına empoze ettikleri "sakatlanırsın" korkusunun da ortadan kalkacağına inandığını ifade etti.
 
“EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİĞİMİZ BİR KONUYDU”
Edirne Kulüpler Birliği ve Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi de protokolün, amatör spor kulüplerine büyük bir destek vereceğini umduğunu belirtti. Amatör spor kulüplerinin sağlık konusunda ciddi eksikliklerinin bulunduğunu ifade eden Sedefçi, "Bu sağlık sorunları yüzünden birçok sporcu, amatör spora gönül veren birçok insanımız sporu bırakmak zorunda kalıyor. Protokolün imzalanması için her ne kadar geç kalınmış olsa da amatör spor adına devrim niteliğinde bir hamle olarak görüyorum. Amatör maçlarda zaman zaman ambulans dahi olmuyor. Bu tip anlaşmalar ve desteklerle, amatör spor daha iyi yerlere gelecektir. Bu bizim sürekli dile getirdiğimiz, eksikliğini hissettiğimiz bir konuydu. Konunun bu şekilde çözümlenmesi, tüm amatör spor camiasını çok mutlu etti. Protokolün imzalanmasında emeği geçen bakanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 
PROTOKOL KAPSAMINDA OLSUN
Edirnespor Kulübü Başkanı Erdem Güyümgüler de alınan kararın, amatör spor camiasının eksiklerinin giderilmesi açısından yerinde olduğunu söyledi. Sezon öncesi yapılan sağlık muayenelerinin de protokol kapsamında olması gerektiğini belirten Güyümgüler, sezon öncesi hazırlıklarında yüksek performanslı çalışmalar nedeniyle sakatlıkların oluşabildiğini kaydetti. Güyümgüler, protokolün, ailelerin spora bakış açısını da değiştireceğine inandığını ifade etti.