Kutlu Doğum Haftası programı belirlendi

Çerkezköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında uygulanacak program belirlendi. Emniyet Görevlilerinden Şehit düşenlerin ruhuna binaen Mevlidi Şerif okutulacak.

GÜNDEM 7.04.2013 23:23:00 0
Kutlu Doğum Haftası programı belirlendi
9 Nisan Salı günü akşam namazına müteakip Osmanlı Camiinde okutulacak olan Mevlidi Şerifin Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 168. Yıl dönümü ve kuruluşundan günümüze kadar geçen zaman zarfında görevi başında şehit düşenlerin ruhuna izafeten okutulacağı belirtildi.
 
KONFERANSLAR VERİLECEK
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında 14 Nisan Pazar günü saat 14.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferans verileceğini belirten Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri “İstanbul Baş Vaizi Mustafa Akgün tarafından sunulacak olan konferansa katılım ücretsiz. Tüm vatandaşları Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine davet ediyoruz. Aynı gün Veliköy’de de konferans verilecek. Saat 20.00’da Mustafa Akgün tarafından verilecek olan konferansın konusu yine Hz. Peygamber ve İnsan Onuru olacak. Karaağaç Beldesi’nde de verilecek olan konferans İl Müftü Yardımcısı Dr. Hıdır Yağcı tarafından Karaağaç Ortaokulu Konferans salonunda saat 17.00’da sunulacak” dedi.
 
21 NİSAN’DA KAPAKLI’DA
21 Nisan Pazar günü saat 20.00’da da Kapaklı’da konferans verileceğini söyleyen yetkililer “Hz Peygamber ve İnsan Onuru konulu konferansa konuşmadı olarak İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Prof. Zekeriya Güler katılacak. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları çerçevesinde kurumlar da ziyaret edilecek. İlkokul ve Ortaokullar arasında Hz. Peygamber ve İnsan Onuru konulu kompozisyon yarışması düzenleneceğini belirten yetkililer “Yarışma sonunda 1.olan öğrenciye tam altın, ikinci olan öğrenciye yarım altın ve üçüncü olan öğrenciye de çeyrek altın hediye edilecek” bilgisini verdi. 
 
Haber / Asim YAVUZ