Trakya ABİGEM Genel Kurulu yapıldı

Trakya ABİGEM Genel Kurul Toplantısı önceki gün Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 16 Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

GÜNDEM 5.04.2013 13:17:00 0
Trakya ABİGEM Genel Kurulu yapıldı
38 PROJE ÜRETİLDİ
Toplantıda 2012 faaliyet raporunu sunan Trakya ABİGEM direktörü Fatih Yıldız, 2012 yılı içerisinde Trakya’da faaliyet gösteren işletmeler başta olmak üzere meslek kuruluşları, dernekler ve bazı kamu kurumları için 3’ü AB olmak üzere toplam 38 proje ürettiklerini, projelerin 32’sinin hibe hakkı alarak bölgeye toplam 1 milyon 995 bin160 TL hibe kazandırdıklarının bilgisini verdi. Ayrıca gerçekleştirilen 17 eğitim programı ile 1901 kişiye eğitim verdiklerini anlattı.
 
ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU
Trakya ABİGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay da yaptığı konuşmada 2012 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerin bölge kalkınması için öneminin altını çizerek Trakya ABİGEM’in gerçekleştirdiği projelerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günay ayrıca Mart 2012 yılı içerisinde 12 oda ve borsa bünyesinde Trakya ABİGEM tarafından gerçekleştirilen Yeni Türk Ticaret Kanununa ilişkin bilgilendirme toplantılarından söz ederek “Yaklaşık 1000 kişilik katılımın sağlandığı toplantılar sonucunda, toplantılar süresince oda ve borsa yöneticileri ile katılımcıların sunduğu görüş, çekince ve önerilerin yer aldığı bir rapor düzenlenerek TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile bakanlığa ilettik. Bu rapor kanunun yeniden ele alınması ve ikincil mevzuat ile ilgili TOBB ile Hükümet arasında yapılan toplantılarda dikkate alınması açısından önemli bir çalışma oldu” dedi.
 
İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMİ
ABİGEM Yönetim Kurulu Üyesi ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise proje danışmanlığı ve eğitim konusunda bölge dışından alınan hizmetlerin kalitesine dikkat çekerek kurumlarının proje geliştirme konusunda Trakya ABİGEM ile işbirliği yapmalarının önemini vurguladı. Genel Kurul Toplantısı, tüm katılımcıların 2013 yılı için beklentilerinin dile getirilmesi ve Trakya ABİGEM’in yeni çalışma dönemine dair hedeflerinin konuşulmasının ardından sona erdi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN