Faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti

Encümen, İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerinin seçildiği Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “2010 yılında Sarı

GÜNDEM 4.04.2013 08:47:00 0
Faaliyet raporu oy çokluğu ile meclisten geçti
 Kapaklı Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
 
SARI MİNİBÜSÇÜLER UYARILDI
Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında yapılan toplantıda saygı duruşunda bulunulmasının ardından, belediyeye sunulan 3 dilekçenin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi. Bir önceki meclis toplantısında Kapaklı Erbay Caddesi esnaflarından Bahattin Göktaş’ın gündeme getirdiği Sarı Minibüslerin güzergâhı konusu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “İlgili kişilere gerekli uyarı yazılarını gönderdik. 2010 yılında alınan encümen kararında belirtilen güzergâha uymayanlara bundan sonraki süreçte gerekli cezai işlem uygulanacaktır” dedi. Buna göre Sarı Minibüsler artık Çeken Caddesi-Erbay Caddesi-Mithat Paşa Caddesi-Çerkezköy güzergâhında faaliyet gösterecek.
 
ENCÜMEN ÜYESİ KURA İLE BELİRLENDİ
Kapaklı Belediyesi Norm Kadro cetvellerinde yapılan değişikliklerin oybirliği ile kabul edilmesi ile devam eden toplantıda daha sonra Encümen üyelerinin seçimine geçildi. Ahmet Yörük, Ahmet Doğaç ve Ali Doğuş’un aday olduğu ve gizli oylamanın yapıldığı seçimde Ali Doğuş 9 oy alırken, diğer iki aday 8’er oy aldı. Ahmet Doğaç ve Ahmet Yörük arasında yapılan ikinci seçimde de oylar 8’e 8 eşit çıkınca encümen üyesi, Başkan Mandalı’nın kura çekimi ile belirlendi. Buna göre encümen üyeliğine seçilen 2. isim Ahmet Doğaç oldu.
 
KOMİSYON ÜYELERİ AÇIK OYLAMA İLE SEÇİLDİ
Toplantıda daha sonra İmar Komisyon üyeleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri seçildi. İmar Komisyonu üyeliğine Ayhan Aslan, Erol Özkan, Hasan Acar, Ruhi Özden ve Ahmet Doğaç’tan başka aday çıkmaması nedeni ile bu isimler yapılan açık oylama ile oybirliği ile İmar Komisyon üyeliklerine seçildi. Aynı şekilde yapılan açık oylama sonucu Nedim Yılancı, Salih Bezgin, İrfan Demir, Osman Aşık ve Ali Bayhan da Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine seçildi.
 
MECLİS ÜYELERİ İNCELEME GEZİLERİNE GİDECEK
Bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Emir ve Yasaklar Yönetmeliği hakkında meclise sunulan komisyon raporunun oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Mahalli İdarelere Hizmet Derneği tarafından düzenlenen yurt dışı İnceleme ve Tetkik gezilerine katılacak isimler belirlendi. Buna göre 12-22 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da düzenlenecek olan Araştırma ve Tetkik gezisine Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak ile Belediye çalışanlarından Koray Koç ve Volkan Göç’ün gitmesine Ruhi Özden’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile karara verildi. 20-26 Nisan tarihleri arasındaki Paris-Almanya-Bürüksel gezisine Ali Bayhan, Salih Bezgin ve İrfan Demir; 20-27 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan İngiltere-Galler gezilerine ise İrfan Mandalı, H. İbrahim Özkan ve Ali Bayhan’ın gitmesi ise Ruhi Özden, Nedim Yılancı, Erol Özkan’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.  
 
BEZGİN İLE YILANCI ARASINDA POLEMİK YAŞANDI
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşülmesine geçildi. Bu sırada Başkan Mandalı yerini Meclis Başkan Vekili Salih Bezgin’e bırakarak meclisten çıktı. Kapaklı Belediyesi Peyzaj Mimarı Müjgan Sarvanlardan tarafından okunan 2012 Yılı Faaliyet Raporu Nedim Yılancı’nın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Nedim Yılancı’nın red oyu vermesine tepki gösteren Salih Bezgin, “CHP zaten her şeye muhalefet etmeyi alışkanlık edinmiş” dedi. Nedim Yılancı ise bu eleştiriye “Siz de her şeye evet demeyi alışkanlık edinmişsiniz” diyerek cevapladı. 2012 Yılı Faaliyet Raporu’nun oylanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi tarafından okunan 2012 Yılı Denetim Komisyonu Raporu ibra edildi.   
 
ATIK SU VE KATI ATIK VERGİLERİ 2015’E KADAR ALINMAYACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından, gündeme sonradan eklenen dilekçelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Atık Su ve Katı Atık Bertaraf vergisi hakkındaki dilekçe görüşüldü. Başkan Mandalı, ilgili yönetmelikte bulunan 31 Aralık 2014’e kadar bahse konu vergilerin alınmaması şeklindeki madde uyarınca bu vergilerin bundan sonraki süreçte belirtilen tarihe kadar alınmamasını meclisin onayına sundu. Bahse konu dilekçe oybirliği ile kabul edildi.  
 
BELEDİYE HİSSESİ BAKANLIĞA TAHSİS EDİLDİ
Meclise sunulan dilekçeler kapsamında ayrıca 1581 ada 1 parselde bulunan belediye hissesinin tamamının ‘Okul Öncesi Eğitim Tesisi Yapmak’ şartı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi oybirliği ile kabul edildi. 1539 ada ile 1540 ada arasında kalan Sokağa Aydemir Sokak adının verilmesinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra, 134 ada 4 parselde bulunan ruhsat alınarak inşasına başlanan yer hakkında plan tadilatı yapılması talebi ise görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.  
 
DİLEKÇELER KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Faik Büyükikiz’in, “Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi adresindeki 788 ada 2 parselde bulunan bin metrekarelik arsanın 855 metrekaresi Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu’na ait. 145 metrekaresi ise Belediyeye ait. Bu alanda öğrenci yurdu yapılmak üzere bahse konu belediye hissesinin, derneğe satılmasını istiyoruz” şeklindeki talebi oybirliği ile kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde yer alan İmar Planı ile ilgili dilekçeler de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı sonunda meclis üyelerine Belediye çalışmaları ile ilgili slayt izletildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ