Çerkezköy-Saray yolu yap-boz tahtasına döndü

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy-Saray arasında yapımı yılan hikayesine dönen duble yolu meclis gündemine taşıyarak konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bi

GÜNDEM 2.04.2013 19:54:00 0
Çerkezköy-Saray yolu yap-boz tahtasına döndü
 KAMULAŞTIRMADA SIKINTILAR VAR
Candan Yüceer, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yolun 7 kilometrelik bölümünde çalışmaların başladığını ifade ederek, “Yaşanan sel felaketinden sonra yolda ciddi hasarlar meydana geldi. Tekrar onarım çalışmaları yapılmak zorunda kalındı. Yolda çalışmalar tekrar başladı. Ancak kamulaştırma işleminde yaşanan sıkıntılar ve hak sahiplerinin yargıya gitmesi nedeniyle, yol tamamlanamama tehlikesiyle karşı karşıya” diye konuştu.
 
NE ZAMAN BİTİRİLECEĞİNİ SORDU
Candan Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde şu soruları yöneltti: “5.yılına giren Saray Çerkezköy Yolu’nun ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Sözü geçen yolun bir türlü tamamlanamamasının gerekçesi nedir? Çevre Yolu’nda çalışmalarda gelinen son aşama nedir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç kilometresi bitirilmiş, kaç kilometresi tamamlanmayı beklemektedir? Sözü edilen yol için kamulaştırma işlemlerindeki son hukuki durum nedir? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar kaç hak sahibi yargıya başvurmuştur? Kaç hak sahibi davayı kazanmıştır? Hak sahiplerine toplam ne kadar para ödenmiştir?  Duble yolun yapımıyla ilgili ödenek yetersizliği olduğu iddiası doğru mudur?Son 5 yılda yıllara göre ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Kaç yaralanma ve kaç ölüm olayı yaşanmıştır?”
 
Haber Gülay YİĞİT SEZEN