Belediye binası yıkılıyor

Kapaklı Belediyesi’nin meydan projesi yapmayı planladığı alanda bulunan ve 27 yıl önce inşa edilen Eski Belediye Binası’nın yıkımı için start verildi. Bir ara 2 yıllığına Hükümet Konağ

GÜNDEM 27.03.2013 21:07:00 0
Belediye binası yıkılıyor
 Kapaklı’da 27 yıl önce inşa edilen ve 2010 yılına kadar bölge halkına hizmet veren eski belediye binasının yıkımı için geçtiğimiz gün düğmeye basıldı.
 
27 YIL ÖNCE YAPILMIŞTI
Eski Belediye Binası, 1986 yılında Köy Tüzel Kişiliği statüsünden Belde Belediye statüsüne yükselen Kapaklı’da Kurucu Belediye Başkanı Recep Güven tarafından aynı yıl içinde yaptırılmıştı. Kapaklı Belediyesi’nin 10 katlı yeni binaya taşınmasının ardından 27 yıl önce dönemin inşaat ustası Hilmi Eren tarafından yapılan eski Belediye Binası atıl duruma düştü. 
 
KİREMİTLER SÖKÜLMEYE BAŞLANDI
Bir ara Kapaklı’nın İlçe statüsüne geçmesi nedeni ile binanın 2 yıllığına Hükümet Konağı olarak tahsis edilmesi de düşünülürken, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın binayı çok eski bulması nedeni ile bu fikirden vazgeçildi. Eski Belediye Binası’nın yıkımı kapsamında geçtiğimiz gün çatıda bulunan kiremitlerin ve binanın pencerelerinin sökümüne başlanıldı.
 
23 NİSAN’A YETİŞTİRİLECEK
Kapaklı Belediyesi’nden yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması ve 23 Nisan’a yetiştirilerek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu alanda görkemli bir şekilde kutlanmasının planlandığı belirtildi.
 
MEYDAN PROJESİ YAPILACAK
Eski Belediye Binası’nın yıkımının ve Kapaklı’nın ilçe olması ile ilgili resmi işlemlerin akabinde bahse konu alanda bir meydan projesi gerçekleştirilmesinin planlandığını söyleyen Kapaklı Belediyesi yetkilileri, “Belediye Başkanımız İrfan Mandalı da bu konuda daha önce açıklamalarda bulundu. Bu bölgede 3 katlı yer altı otoparkı yapılacak. Üst kısım ise vatandaşların vakit geçirebileceği bir park alanı olarak kalacak” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ