İş kazalarının önüne geçmek istiyoruz

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent'in her ay farklı Belediyelerinin ev sahipliğinde düzenlediği günübirlik seminerler kapsamındaki ‘Temel İş Güvenliği Eğitimi’ konulu belediye personellerin

GÜNDEM 27.03.2013 21:07:00 0
İş kazalarının önüne geçmek istiyoruz
 Kapaklı Belediyesi personeline dün 10.00-12.00 saatleri arasında Meclis Toplantı Salonu’nda “İş Sağlığı ve İş Güvenliği” eğitimi verildi.
 
PEK ÇOK HAYATİ KONUDA BİLGİLENDİRMEDE BULUNULACAK
Kapaklı Belediyesi, personeline iş güvenliği eğitim semineri düzenledi. Düzenlenen eğitim semineri ile Belediye personelini bilinçlendirilerek istediklerini kaydeden Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı ve Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, “Amacımız bu seminerlerle iş kazalarının önüne geçebilmek, vatandaşa daha iyi hizmet sunulmasını sağlamaktır. Bu kapsamda personellere işçi sağlığı ve iş güveliğinden iş kazalarını önlemeye, sosyal hak ve özgürlüklerden iş yerinde olabilecek acil durumlara kadar pek çok hayati konuda bilgilendirme yapılacak” dedi.
 
EĞİTİMİN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Sunumu İş Güvenliği Uzmanı Mustafa Keskin slayt destekli olarak gerçekleştirdi. Verilen eğitimin içeriği hakkında bilgilendirmede bulunan Keskin, “Genel iş sağlığı ve iş güvenliği kuralları, iş kazaları ve meslek hastalıklarının sebepleri ile iş yerindeki riskler üzerinde duracağız. Kaza, yaralanma ve hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, İş ekipmanlarının güvenli kullanılması, Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, Yasal mevzuat ile ilgili bilgiler vereceğiz. İş yerinde güvenli ortam ve sistemleri kurma, Kişisel koruyucu alet kullanımı, Ekranlı ekipmanlarla çalışma ve uyarı işaretlerinin çalışma hayatındaki önemine değineceğiz. Kimyasal-fiziksel ve biyolojik maddelerle ortaya çıkan riskler, temizlik ve düzen, Yangın ve yangından korunma, Termal konfor şartları, Ergonomi, Elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemleri, ilk yardım, kurtarma konulularında bir sunum yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
EĞİTİM 2 SAAT SÜRDÜ
Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren Eğitim Semineri’ne Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Adem Sekmen ve Mustafa Serat, Siam Eğitim Kurumu İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Keskin, Trakyakent Eğitim Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu, Tekirdağ Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Nihal Özdağ Usta, Trakyakent Teknisyeni Ercan Ermiş ve Kapaklı Belediyesi personelleri katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ