Afetle mücadelede temel esas gönüllülük

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, 18-22 Mart tarihleri arasında 177. Dönem Afet ve Acil Durum Yönetimi Hizmet İçi Eğitim Seminerine katıldı. Seminerin ardından ilçedeki görevine başlayan Kaymakam DınkÄ?

GÜNDEM 26.03.2013 20:16:00 0
Afetle mücadelede temel esas gönüllülük
 VERİMLİ ÇALIŞMALARIN ORTAYA ÇIKMASI
İlçede de öncelikli olarak afet ve acil durum planlarının ve yönetiminin ivedilikle güncellenerek burada görevi olan tüm kamu, özel, sivil, sosyal, atanmış, seçilmiş tüm kişi ve kurum ve kuruluşlarla diyalog içerisine girilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Dınkırcı, “Hizmet içi eğitim çalışmasında aktarıldığı gibi Van örneğinde ve yurt dışı tecrübelerinde de özellikle sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülük esasına dayalı afet öncesi, afet esnası ve afet sonrası çalışmaların daha da başarıya ulaştığı anlaşılmaktadır. Özellikle Sağlık Bakanlığımızın UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin) Van ve Erciş depremlerinde diğer gönüllülük esasına göre görev yapan kurum ve kuruluşlarla başarılı çalışmalar yaptığını izlemiş bulunmaktayız. Bizim de bu konuyu her açıdan değerlendirip özellikle sivil toplum kuruluşları ve gönüllülük esası bazında çalışma yapmamız, muhtemel afetlere karşı afet öncesi, afet esnası ve afet sonrasında daha verimli çalışmaların ortaya çıkmasını sağlayacaktır” dedi
 
1. VE 2. DEPREM BÖLGESİ
Keşan’ın 1. ve 2. derece deprem bölgesi olduğunu ifade eden Dınkırcı “Bölgemizde muhtemel deprem, sel vb. afetler olabilir. Bunların hepsinde afet öncesi hazırlıklarımızı gözden geçirirsek afet esnasında ve afet sonrasındaki çalışmalarda daha hızlı netice alınacaktır. Bu konuda herkese iş düşmektedir. Herkesi bütüncül hareket etmeye davet ediyorum. Konunun temelindeki etkin unsur sivil toplum kuruluşları ve gönüllülük esastır” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN