Gökhan Taştimur'dan taraftara destek çağrısı

Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nden düşmeme mücadelesi veren Olin Edirne'de antrenör Gökhan Taştimur taraftara destek çağrısında bulundu.

SPOR 26.03.2013 20:12:00 0
Gökhan Taştimur
 Bu sezon Beko Basketbol Ligi'nden düşmeme mücadelesi veren Olin Edirne'de antrenör Gökhan Taştimur taraftara destek çağrısında bulundu. Taştimur, "Taraftarımızdan, 2010-2011 yılında gösterdiği coşkuyu ve güzelliği, gerçekten içten gelerek oyuncularıma yansıtmalarını istiyorum" dedi. 
 
İKNA EDEMEDİĞİM 10 KİŞİLİK GRUP VAR
Taştimur, Olin Edirne Basketbol Takımı Yöneticilerinden Mehmet Kıskaç'la birlikte ortaklaşa bir basın toplantısı düzenleyerek taraftara çağrıda bulundu. Son olarak alınan Türk Telekom mağlubiyetinin tüm takımı derinden etkilediğini ifade eden Taştimur, "Maalesef 4 yıl içinde kendilerini ikna edemediğim 10 kişilik bir grup var. Olin Basketbol Takımı'nı desteklemek veya eleştirmek yerine hep şahsımı eleştirdiler. 2 sayı bile geriye düştüğümüzde taraftarlarımızın endişeye düşüp eleştirilerini son derece tepkili bir şekilde vermesi oyuncuları geriyor" şeklinde konuştu. 
 
TAKIM ÜST SEVİYELERDE
Olin Edirne'ye ilk olarak 2009-2010 sezonunun ortasında geldiğini ve ana sponsorun yanı sıra kulüp yönetiminin de söylemleri sonucu hedef büyüttüklerini ve sonucunda da Beko Basketbol Ligi'ne çıktıklarını ifade eden Taştimur, "Uzun yıllar sonra yaşanmış profesyonel anlamda yaşanmış bir başarı elde ettik. Akabinde başarılı geçen, ülkemiz basketbolunda üst seviye diye isimlendirilen kulüplere karşı alınan galibiyetler aldık ve bununla birlikte büyüyen bir basketbol sevgisi kazandırdık" diye konuştu. 
 
"ŞAHSIMA OLAN TEPKİLER KENDİ SAHAMIZDAKİ MAÇLARA NEGATİF OLARAK YANSIYOR" 
Ligde alınması gereken önlemlere çok geç başladıkları özeleştirisinde bulunan Taştimur, "Başta alınan mağlubiyetler bizi bu noktaya getirdi. ve ben buna çok üzülüyorum. 4 yıl içinde maalesef kendisini ikna edemediğim 10 kişilik bir grup var. Olin Basketbol takımını desteklemek veya eleştirmek yerine hep şahsımı eleştirdiler. Sebebini hiçbir şekilde bilemedim. 2 sayı bile geriye düştüğümüzde taraftarlarımızın endişeye düşüp eleştirilerini son derece tepkili bir şekilde vermesi oyuncuları geriyor. Davut, son olarak molada taraftar tepkisi yüzünden strese girdiğini söyledi. Şahsıma olan tepkiler, kendi sahamızdaki tüm maçlara negatif olarak yansıyor" ifadelerini kullandı. 
 
"OLİN EDİRNE BENİM ÇOCUĞUM GİBİ" 
Taştimur, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Gerçekten bu takımın ligde kalmasını istiyorsak bu takımın desteğe ihtiyacı var. Bu takımın ligde kalmasını kimse benden daha fazla isteyemez. Olin Edirne basketbol takımı benim çocuğum gibi. 2010 senesinden itibaren hiçbir profesyonel davranışta bulunmadım. Benim resmi kontratım gönülden. Benim profesyonel kimliğim otoban gişelerinde. Edirne'den ayrıldığım zaman onu tekrar giyeceğim. Büyük bir sevgiyle yaklaşan, bu takımı bağrına basan çok insanlar var bu şehirde. O insanlardan tek isteğim 4 maç sabredin. Mesajlarınızı sonunda patlatın. Koptuğumuz günden itibaren kaybederiz. Benim istifaya çağrılmam takımın yuhalanması tamiri ihtimal mi? Taraftardan tek isteğim, bana yaşattığı o atmosferi geri istiyorum. Bana karşı olan tavırları yansıtıyorlar. Ben gitsem ne olacak? Yeter ki o arkadaşlar sezon sonuna kadar sabretsin. Bu süreç her kulübün başına gelebilir. Ucuz kurtulduk geçen sene. Bu sene de kurtulacağız.Banvit buraya gelene kadar 8 sene geçirdi. Ben tekrar o salonun dolup bu takımın 2010-2011 yılında gösterdiği performansı sağlayacak davranış biçimine girmesini istiyorum. O coşkuyu, o güzelliği, gerçekten içten gelerek oyunculara bunu yansıtmalarını istiyorum." 
 
KISKAÇ: "HOCAMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ" 
Olin Edirne Basketbol Takımı Yöneticilerinden Mehmet Kıskaç ise, "Hocamızın sonuna kadar arkasındayız" diyerek Taştimur'a destek çıktı. Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden diğer 15 takımdan daha iyi durumda olduklarını ifade eden Kıskaç, "Hiçbir oyuncumuza, alışveriş yaptığımız hiçbir kimseye 1 lira dahil borcumuz yoktur" dedi. Birçok kulübün borç içinde olduğunu belirten Kıskaç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  "Düşmek çok kolay. Herkes kendine bazı şeyleri vazife eder, ona göre hareket eder. Koça bağırır, oyuncuya bağırır. Bundan dolayı takım küme düşer. Düşmenin ne demek olduğunu herkes iyice bir düşünsün. Önümüzde sahamızda oynayacağımız 4 maç var. Lütfen herkes, yarın kaybettiğimiz anda ne olacağını anlasın. Kişisel olayları bir kenara bırakıp bu kulübe sahip çıksın. Taraftar sahip çıksın ki bundan önceki hatalara düşmeden, elimizde 3 yıllık kontralı oyuncular varken transfere erkenden başlayıp önümüzdeki sene kesinlikle iyi bir kadro ile daha iyi mücadele edelim. Lütfen Edirne'deki basketbol severler sahamızdaki 4 maçta takımlarını kayıtsız şartsız desteklesin” diye konuştu.