1. Uluslararası Balkan Keman Festivali başladı

I. Uluslararası Balkan Keman Festivali‘nin açılışı yapıldı.

EDİRNE 23.04.2024 14:48:00 0
1. Uluslararası Balkan Keman Festivali başladı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından Edirne ve Balkanların zengin mirasını kutlamak ve ülkemizin dört bir yanından yetenekli keman sanatçılarını bir araya getirmek için organize edilen I. Uluslararası Balkan Keman Festivali‘nin açılışı yapıldı. 

 

Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer tarafından organize edilen festivale Rektör Prof.Dr Erhan Tabakoğlu, akademisyenler, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

 

“GELECEK NESİLLERE AKTARMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK”

 

Festivalde açılışında konuşan Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Okulumuzda eğitime devam eden genç meslektaşlarımıza daha iyi imkanlar sunmak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarını dünya standartlarında bir kurum olması hayaliyle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.Ve yine bu hayallerimiz kapsamında düzenlemiş olduğumuz festivalle, Balkanların eşsiz mirasını gelecek nesillere aktarmak için önemli bir adım atmış bulunmaktayız. Festivalimiz boyunca, kemanın büyülü sesini Balkanlar ve Avrupa’dan gelen sanatçılar eşliğinde eserlerle dinleme fırsatı bulacağımız gibi öğrencilerimiz de hafta boyunca üstatlarımızla birebir dersler yaparak enstrüman becerilerini pekiştireceklerdir. Sanatın birleştirici gücüyle dolu bu festivalin, Balkanlar’da barış ve dostluğun pekişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Umarım, bu festival sadece keman sanatını değil, aynı zamanda farklı kültürler arasındaki diyalog ve anlayışı da güçlendirir” dedi. 

 

“SANATIN DİLİ HEPSİNDEN GÜÇLÜDÜR”

 

Trakya Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da “Her bilimin kendine ait dili vardır ama sanatın dili hepsinden güçlüdür. Çünkü dinine, diline, ırkına bakmadan herkesin anlaşabildiği bir yerdir. Bu yüzden Devlet Konservatuvarımız bizim için çok değerli. Prof. Ahmet Hamdi Zafer hocamla Konservatuvarımız âdete büyük bir ışıltı kazandı. Bugün de çok önemli bir festivali bizlerle buluşturdular. Birbirinden önemli yerli ve yabancı kemancılar eşliğinde büyük bir MasterClass gerçekleştirecekler. Aynı zamanda önemli konserlere imza atacaklar. Sanat dolu bir festival olacak. Bu festivalin hayata geçmesinde emeği geçen başta Rektör Yardımcım ve Devlet Konservatuvarı Müdürüm Prof. Ahmet Hamdi Zafer olmak üzere herkese teşekkür ederim” diye konuştu. 

 

HAFTA BOYUNCA KONSERLER DÜZENLENECEK

 

Açılış seremonisinin ardından “Trakya Ensemble Konseri’’ ve MasterClass “Prof. PalomaPierzchala (ConservatorioSuperior de Musica de Castilla- La Mancha/İspanya)’’ ile festival devam etti.Hafta boyunca tanınmış keman sanatçıları tarafından ‘’I. Uluslararası Balkan Keman Festivali’’ kapsamında MasterClass ve konserler gerçekleştirilecek.

 

Haber / Menşure KARDEŞ