Belediyeden 2 akülü sandalye daha

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önceki gün iki engelli vatandaşı evinde ziyaret ederek, kendilerine akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

GÜNDEM 19.03.2013 14:08:00 0
Belediyeden 2 akülü sandalye daha
AKÜLÜ SANDALYESİ YENİLENDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi Yeni Cami Caddesi Numara 37’de ikamet eden 10 yaşındaki Damla Zihni’yi evinde ziyaret etti. Doğuştan engelli olan Damla Zihni, omuriliğindeki zedelenmeden dolayı ayakları üzerinde duramıyor. Başkan Mandalı, küçük Damla’nın kendisine ait olan eski akülü sandalyesinin arızalı olduğunu öğrendiklerini, bu nedenle yeni bir akülü sandalye temin ettiklerini ifade etti.
 
LAPTOP SÖZÜ ALDI
Derya-Okan Zihni çiftinin çocukları olan ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Damla Zihni, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’dan bir de bilgisayar istedi. Başkan Mandalı, ailesinin küçük Damla’ya ait raporlarla birlikte Belediyeye yazılı olarak müracaat etmesi şartı ile küçük Damla’ya bir Laptop sözü verdi.
 
KAN DAVASI SAKAT BIRAKTI
Belediye Başkanı İrfan Mandalı daha sonra beraberindekilerle birlikte Bahçelievler Mahallesi Sude Sokak Numara 11’de ikamet eden Hasan Koç adlı engelli vatandaşı evinde ziyaret etti. Manüel sandalyesi üzerinde Başkan Mandalı’yı karşılayan 57 yaşındaki Hasan Koç, 27 yıl önce kan davası sebebiyle vurulduğunu ve 30 yaşında felçli kaldığını söyledi. Belediye Başkanı İrfan Mandalı sayesinde akülü sandalye sahibi olduğunu ifade eden Hasan Koç, “Allah başkanımızdan razı olsun. İnşallah önümüzdeki seçimleri de kazanır ve yine bizim başkanımız olur” şeklinde dua etti.      
 
ŞEHİTLERİ MİNNETLE ANDI
Manüel tekerlekli sandalyenin Hasan Koç’un kendisinde kalabileceğini söyleyen Belediye Başkanı Mandalı, “Akülü tekerlekli sandalyeyi dışarıda dolaşmak için kullanırsın. Manüel olanı da evin içinde kullanırsın” dedi. 2014 seçimlerine kadar halkın takdiri ile Başkanlık görevini sürdüreceğini ifade eden Mandalı, bu yıl 98. yılını kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında, canlarını feda ederek vatanı düşman işgalinden kurtaran tüm şehitleri de minnetle andı. Mandalı, ziyaretin sonunda, daha önce tecrübesi olmayan Hasan Koç’a akülü tekerlekli sandalyenin nasıl kullanılacağını gösterdi. 
 
 
TESBİRE TEYZEYİ İHMAL ETMEDİ
Akülü tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine teslim eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, daha önce belediye tarafından özel yatak hediye edilen 57 yaşındaki Tesbire Atmaca’yı ziyaret etti. Cumhuriyet Mahallesi Akın Sokak Numara 7’de ikamet eden ve Parkinson hastası olduğu öğrenilen Tesbire Atmaca’nın solunum yetmezliği çektiği belirtildi. Tesbire Atmaca’ya Allah’tan acil şifalar dileyen Mandalı, “Yapabileceğimiz bir şey olursa, Belediyemizin kapıları her zaman açıktır. Her zaman yardıma hazırız” diye konuştu.    
 
Haber / Ahmet KARDEŞ