Asla unutulmayacaklar

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Karaağaç’ta da program düzenlendi. Dün saat 11.00’da Karaağaçlı Şehit Er Kadir Dadaş’ın mezarının da Fatih Mahalle MezarlıÄ?

KÜLTÜR SANAT 18.03.2013 21:21:00 0
Asla unutulmayacaklar
 TARİHİMİZİN EN HÜZÜNLÜ ZAFERİ
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Şehit Er Kadir Dadaş’ın mezarına çelenk bıraktı. Veliköy Merkez Cami İmamı Ahmet Baksi’nin Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Çanakkale’nin tarihimizin en hüzünlü zaferi olduğunu ifade eden Yücel “Yokluklar içindeki bir milletin çağın en güçlü silahlarına topyekün direnişinin gerçek bir destanıdır. Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de bağ eğdiren aziz Mehmetçiklere aittir” dedi.
 
 
ANADOLU’DAKİ VARLIĞIN DEVAMINI DA SAĞLADILAR
Girdikleri çatışmada yaraladığı düşman askerini canını tehlikeye atarak, sırtına alıp düşman siperlerine kadar götürme cesaretini gösteren Mehmetçiklerin, düşmanın her bir rütbesindeki askerini kendisine hayran bırakacak kadar bir asil davranış sergileyerek, savaşın yalnızca öldürmekten ibaret olmadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Özkan Yücel “250 bin insanımızın şehadet mertebesine ulaştığı Çanakkale’de her yaştan insanımız gönüllü olarak savaşmış, kadınlar cephedekiler için çorap örmüş, mermi imalatında bile çalışmışlardır. Kısaca vatanın her bir ferdi kendisine yönelen bu vahşi akına el birliği ile dur demesini bilmiştir. Bu cephenin isimsiz kahramanları, vatanın her bir köşesinden Çanakkale’ye koşarken, asla geri dönmeyi düşünmemişler, Türklük onur ve haysiyetini en güzel şekilde korumakla üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmişlerdir. Onlar Çanakkale Zaferini elde etmekle, sadece bir zafer değil, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamını da sağlamışlardır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ASLA UNUTULMAYACAKLAR
Yücel, övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale şehitleri ve Fatih Mahallesi Mezarlığı’nda bulunan Şehit Er Kadir Dadaş’ın asla unutulmayacağını, Türk milletinin kalbinde ebediyete kadar yaşayacağını ifade etti. Karaağaç İlköğretim Okulu Müdürü Murat Yeşil de programda duygulu bir konuşma yaptı. Çanakkale’yi anlamak için önce Çanakkale’ye gelenlerin zihniyetini anlamak gerektiğini ifade eden Yeşil “1453’te Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethetti. İstanbul’un fethi aslında İslamiyet’in yükselişiydi. Çanakkale önlerine gelişin asıl sebebi 6 asır dünyaya hükmetmiş bir imparatorluğun son döneminde İstanbul’u alıp bir devri kapatmaktır” ifadesini kullandı.
 
 
 
ŞEHİTLERİNİZDEN ALMAMIZ GEREKN ÇOK DERS VAR
Çanakkale’ye gelenlerin bir şeyi hesap edemediğini belirten Yeşil, “Bu millet, yoklukta bile Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, damarlarındaki asil kanla her zaman 7 düvele ders vermiştir” dedi. Milli şuurun kaybolmaması gerektiğini vurgulayan Yeşil, “Şehitlerimizi bize ihtiyacı yok. Ama bizim onlara ihtiyacımız var. Şehitlerimizden almamız gereken çok fazla ders var. Onlar Hz. Muhammed’in huzurlarına geleceği kadar inançlı ve uğruna can verecek kadar bu ülkeyi seven insanlardır. Şehitlerimiz için dua etmek güzel ama asıl önemli olan onlara layık olmaktır” dedi. Murat Yeşil’in duygulu konuşmasının ardından program sona ererken, programın ardından Şehit Er Kadir Dadaş’ın ailesi ve yakınları Dadaş’ın mezarını ziyaret ederek onun için dualar etti.
Programa Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Topçu Albay Ayhan Yılmaz, Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, gaziler, muhtarlar, din görevlileri, okul müdürleri, öğrenciler, Şehit Er Kadir Dadaş’ın ailesi ve çok sayıda Karaağaçlı katıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ