ÇOSB’den muhteşem bir gece

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından, sanayicileri yoğun iş temposundan uzaklaştırıp, sanayiciler arasındaki birlik beraberliği pekiştirmek amacıyla bu yıl 4.’sü düzenlenen DayanÄ?

GÜNDEM 17.03.2013 16:58:00 0
ÇOSB’den muhteşem bir gece
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tarafından geleneksel hale getirilen Dayanışma Gecesi’nin bu yıl 4.’sü düzenlendi. Önceki akşam İstanbul Polat Renaissance’de düzenlenen gecede Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan konukları kapıda karşıladı.
 
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER
Özel olarak hazırlanan ÇOSB panosu önünde geceye katılan konukların hatıra fotoğrafları çekildi. Keyifli bir müzik dinletisi eşliğinde gerçekleşen ‘Hoş Geldiniz Kokteyli’nin ardından yemeğe geçildi. ÇOSB 4. Dayanışma Gecesi'nin açılış konuşmasını Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu yaptı.
 
ÜLKENİN EN ÖNDE GELEN OSB’LERİNDEN BİRİYİZ
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi katılımcılarının en verimli, en karlı üretimi gerçekleştirebilmesi için gerekli her türlü altyapı yatırımını yaptıklarını ifade ederek konuşmasına başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarığolu, ÇOSB’nin, ülkemizin örnek, çevreci ve en önde gelen OSB’lerinden biri haline geldiğini söyledi. Sarıoğlu, “Bu yıl modern Bölge Müdürlüğü Binamıza taşındık. Sırada ise Trakya’nın en büyük Konferans Salonu’nu sanayicilerimize kazandırmak var” dedi.
2 BİN
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖĞRENCİ KAPASİTELİ OKUL YAPIMINA BAŞLADIK
ÇOSB katılımcılarının en büyük gereksinimlerinin kalifiye eleman olduğunu belirten Sarıoğlu “Bu ihtiyacın giderilmesi için de 2 bin öğrenci kapasiteli okul binası yapımı çalışmalarına başladık. Bu okulumuzda iş garantili eğitim verilecek” dedi. TUBİTAK’a ÇOSB’nin karbon salınım miktarını hesaplattıklarını ve dikmeleri gereken ağaç sayısını öğrendiklerini söyleyen Sarıoğlu, “TUBİTAK hesaplamalarına göre ÇOSB olarak 100 bin ağaç dikmemiz gerekiyordu. Son 1 yıl içinde Çorlu-Çerkezköy yolu ve TEM yolu etrafına toplam 100 bin ağaç diktik. Çevreye karşı sorumluluğunun farkında olan yönetimimiz ağaçlandırma çalışmalarına tüm hızıyla devam edecektir” şeklinde konuştu. 

BİR MÜJDE DAHA
“Her yıl olduğu gibi bu yıl da size müjdeli haberlerim var” diyerek konuşmasına devam eden Ömer Sarıoğlu, ÇOSB katılımcılarının 2013 yılı Nisan ayında elektrik enerjisini yüzde 7 indirimli olarak kullanabileceğini ifade etti. Bahse konu indirimle yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’nin bölgemizde kalacağını dile getiren Ömer Sarıoğlu, konuşmasının sonunda katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.
 
ÇOSB İLK 4 İÇİNDE
Gecede konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ise göreve 18 Ağustos 2012 tarihinde başladığını anımsatarak, “Tekirdağ’daki görevimin 6. ayı içerisindeyim ve bu kentte ülkeme hizmet ettiğim için gurur duyuyorum” dedi. Trakya’nın Türkiye’nin Batı yakası olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Tekirdağ ise adeta Trakya’nın incisidir. Çerkezköy OSB ise ülkedeki 264 OSB içinde ilk 4’te yer almaktadır” dedi. Tekirdağ’ın 1975 yılından beri hızlı bir şekilde sanayileştiğini dile getiren Vali Yerlikaya, “İlimizde bugün itibari ile 1371 aktif sanayi kuruluşu var. 11 OSB, 1 Avrupa Serbest Bölgesi, 7 Islah OSB var” diye konuştu. 
 
ÇOSB’DE NE VARSA DİĞER OSB’LERDE DE OLSUN İSTİYORUZ
Tekirdağ Valiliği olarak Ergene Eylem Planı çerçevesinde bölgede sanayi oluşumuna yön verme gayreti içinde olduklarını ifade eden Ali Yerlikaya, “Amacımız, ÇOSB’de ne varsa, aynılarının diğer 10 OSB’mizde de olmasını sağlamaktır” dedi. 1 Mart 2013’te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımı ile Ramada Otel’de sanayici ve işadamları ile bir araya geldiklerini anımsatan Yerlikaya, “Bakanımız buradaki atmosferden çok etkilendi ve bölgemizde yapılması planlanan Arıtma Tesisleri için kredi sözü verdi. İnşallah Haziran ayı içinde Arıtma Tesisi için ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı.
 
ÇOSB İLE BİRKEZ DAHA GURUR DUYDUM
4. Dayanışma Yemeği gecesinde ÇOSB ile bir kez daha gurur duyduğunu söyleyen Vali Yerlikaya, “215 sanayicimizi aileleri ile birlikte ağırlayarak, ÇOSB’nin büyük bir aile olduğunu herkese göstermiş oldunuz” dedi. ÇOSB’nin ihracata giden mal üretiminde 7. sırada olduğuna değinen Yerlikaya, “3.7 milyar dolar ihracat yaptınız. 130 bin kişiye iş imkanı sunuyorsunuz. Bunlar gurur verici ama ÇOSB bunlarla yetinmeyecektir. Her zaman daha da ileri gitmek için çaba gösteren bir yönetime sahipsiniz” diye konuştu.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
ÇOSB Yönetimi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Dayanışma Yemeği etkinliğine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Yel, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı Denetleme Subayı Piyade Albay Fazıl Tan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Sanayiciler Derneği Başkanı Yıldırım Ulkat, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şube Başkanı Özber Çetin ve eşi Aslı Çetin, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Ahmet Gayretli, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan ve eşi Ayşe Doğan, Çetin Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB katılımcıları, ÇOSB’de faaliyet gösteren firmaların üst düzey yöneticileri ve eşleri katıldı.
 
FUNDA ARAR BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından sahne alan Grup Nota’nın canlı performansı eşliğinde yemeklerini yiyen katılımcılar daha sonra ünlü sanatçı Funda Arar’ın muhteşem performansı ile gönüllerince eğlendi. Davetliler Funda Arar’ın seslendirdiği bütün şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Türk müziğinin güçlü sesi Funda Arar’ın, Ömer Sarıoğlu’nun kızı Başak Sarıoğlu ile yaptığı mini düet katılımcılardan büyük alkış aldı. Funda Arar canlı performansı ile büyülerken, ÇOSB yönetimi bu yıl da düzenlenen Dayanışma Yemeği etkinliğinden tam not aldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ