"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni" gerçekleştirildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB işbirliğiyle; 04-14 Şubat tarihleri arasında düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' tamamlandı.

GÜNDEM 17.03.2013 11:01:00 0
"Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni" gerçekleştirildi
SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ
Eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci'nin katılımlarıyla önceki gün Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda bir sertifika töreni düzenlendi. Sertifika Törenine; Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güleroğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Levent Bormalı, Engin Adıgüzeloğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Serkan Ercili ve Tamer Alp katıldı.
 
DOĞRU İŞİ YAPARAK BAŞARILI OLURSUNUZ
Törende konuşan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan; “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" sonucunda gerçekleşen sertifika töreninde bir aradayız. Ben bu güzel faaliyetten dolayı Çorlu TSO'ya ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum. Günümüzde dünya piyasasıyla rekabet eder duruma geldik. Ne ürettiğiniz, ne yaptığınız önemli değil. Eğer yaptığınız işi diğerlerinden daha farklı yapabiliyorsanız, daha iyi yapabiliyorsanız başarılı olursunuz. Bunun için aldığınız akademik eğitiminiz muhakkak vardır. Ama şuradaki aldığınız eğitim sayesinde bilgilerinizi doğru yerde, doğru zamanda, doğru işi yaparak kullanırsanız başarılı olursunuz” dedi.
 
EN BÜYÜK TEMENNİMİZ İSTİHDAM YARATMANIZ
Çorlu TSO Başkanı İsmail Güleroğlu da “KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nün destekleriyle 4-14 Şubat tarihlerinde odamız bünyesinde 70 saatlik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleştirilmiştir. Söz konusu eğitimi tamamlayan ve girişimcilik sertifikasına almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarını vermek üzere biraraya gelmiş bulunmaktayız. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam etmektedir. Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilmiştir. Bu vesile ile Çorlu'da iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olarak KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konusunda katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Bölgemiz ekonomisinin canlanması ve kurulacak yeni işletmelerin istihdam yaratması ise siz değerli girişimcilerimizden en büyük beklentimizdir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkanı sağlayan Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci'ye ve teşrifleriyle bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımız Hulusi Doğan'a teşekkür ederim” diye konuştu. KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci; "Öncelikle sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu girişimcilerimiz ileriki yıllarda karşımıza büyük işletmelerin sahipleri olarak çıkarlar. Bu programla gelecekte kurulacak inovatif işletmelerin temellerini imza atmış olduk. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu'nun her zaman bizimle işbirliğine açık tutumundan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz KOSGEB olarak odalarla, derneklerle, belediyelerle ve diğer tüm paydaşlarla birlikte öğrencilere, KOBİ'lere ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.
 
EN BÜYÜK PAYDAŞLARIMIZDAN BİRİ
En büyük paydaşlarının birinin de KOBİ'leri temsil eden ticaret odaları olduğunu ifade eden Cebeci “Bu anlamda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenlemiş olduk. Bu program kapsamında 30 girişimci adayımız eğitim aldılar. Kurulan işletmelerin ayakları yere sağlam basan işletmeler olması için bu program KOSGEB tarafından tasarlandı. İstatistikler bize şunu söylüyor. Kurulan işletmelerin % 80'i ilk beş yıl içerisinde iflas ediyorlar. KOSGEB olarak bu bilgilerle yola çıkarak ayakları yere daha sağlam basan işletmelerin kurulması anlamında büyük bir program ürettik. Bu program kapsamında; önce girişimcilerimizi 70 saatlik bir eğitime tabi tutuyoruz. Burada işletme kurmadan önce iş fikrinin analiz edilmesiyle ilgili bir takım bilgiler veriliyor. Eğitim sonunda da şu anda olduğu gibi sertifikalarımızı almak için burada bulunuyorsunuz. Bu sertifikalar birer anahtardır. KOSGEB'in 100 bin liralık hibe ve faizsiz kredisine ulaşmayla ilgili bir anahtardır” dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ