Mimar Sinan Camii yardım bekliyor

Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerem Akbay, kendilerine en yakın caminin 1,5 kilometre uzakta olduğunu ve kötü hava koşullarında diğer camilere ulaşamadıklarını belirterek, yapımÄ?

GÜNDEM 15.03.2013 14:21:00 0
Mimar Sinan Camii yardım bekliyor
 Yapımına Atatürk Mahallesi Yeni Mezarlık karşısında 2010 yılında başlanan Mimar Sinan Camii inşaatının tamamlanması için hayırsever vatandaşlardan ve Kapaklı Belediyesi’nden destek bekleniyor.

KABA İNŞAAT TAMAMLANDI
Mimar Sinan Camii inşaatının kaba inşaatının tamamlandığını ifade eden Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerem Akbay, “2 minareli olarak planlanan camimizin minarelerinden birinin yapımını hayırsever bir vatandaşımız üstlendi. Camimizin diğer minaresinin yapımının da başka bir hayırsever vatandaşımız tarafından üstlenilmesini temenni ediyoruz” dedi.
 
KÜTAHYA SERAMİK İLE GÖRÜŞTÜK
Mimar Sinan Camii’nin içinin seramiklerle kaplanması için Kütahya Seramik ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Kerem Akbay, “Kütahya Seramik yetkilileri 24 bin TL karşılığında Camimizin içinin seramik kaplamasını en güzel şekilde yapabileceklerini söylediler” dedi. Cami’nin sıva ve çatı kaplamasının dernekleri tarafından yapılacağını ifade eden Akbay, “Camimizin 120 penceresinin maliyeti ise yaklaşık 20 bin TL’dir” dedi.
 
EN YAKIN CAMİ 1,5 KİLOMETRE UZAKTA
Kerem Akbay, Mimar Sinan Camii’nin en kısa sürede bölge halkının hizmetine sunulabilmesi için hayırsever vatandaşlardan ve Kapaklı Belediyesi’nden yardım beklediklerini belirtti. Kendilerine en yakın caminin yaklaşık 1,5 kilometre uzakta olduğunu ifade eden Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kerem Akbay, “Atatürk Mahallesi’nin acil olarak bir camiye daha ihtiyacı var” diye konuştu.
 
KARŞILAŞTIKLARI ZORLUKLARI ANLATTI
Mimar Sinan Camii’nin hem Atatürk Mahallesi hem de Kapaklı için zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini söyleyen Atatürk Mahallesi Muhtarı Bilal Tokuç, “Bölgemizin kış aylarındaki hava koşulları herkesin malumudur. Her geçen gün nüfusumuzun daha da artması nedeni ile Ramazan ayında Teravih Namazı'nda, Cuma namazlarında, Bayram namazlarında, camimize sığamıyoruz” diye konuştu. Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanı Bayram Akgün’ün de, caminin yapılması için büyük gayret gösterdiğini ifade eden Bilal Tokuç, Mimar Sinan Camii’nin hayırsever vatandaşların ve Kapaklı Belediyesi’nin destekleri ile en kısa sürede tamamlanıp hizmete açılacağına inandığını belirtti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ