Yerin 100 metre altında yaşamış

Diyarbakır'ın kırsal kesiminde 2011 yılında yol kesen Pkk'lılar tarafından kaçırılan ve Kuzey Irak'ta teslim edildikten sonra özgürlüğüne kavuşan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, 614 gÃ?

GÜNDEM 15.03.2013 12:36:00 0
Yerin 100 metre altında yaşamış
Diyarbakır'ın Lice İlçesi Fis Köyü yakınlarında 9 Temmuz 2011 tarihinde, yol kesen Pkk'lı grup tarafından, içinde bulunduğu araçtan indirilen Lice'deki 2'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler kaçırıldı. 20 ay boyunca terör örgütü Pkk'nın elinde bulunan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler, önceki gün bdp milletvekilleri ile İHD ile Mazlum-Der temsilcilerine teslim edildi. Babası Hüseyin Söpçeler ve yakınları tarafından karşılanan Söpçeler, uçakla İstanbul'a sonra da Kırklareli Valiliği'ne bağlı resmi plakalı minibüsle ailesinin yaşadığı Büyükmandıra Beldesine getirildi.

59 KİLOYA DÜŞTÜ
Buluşma anında ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Hazel Çalışkan, oğluna sevdiği yemekler ve börekler yaptı. Söpçeler evi gelince önce doya doya kızını sevdi, ailesiyle hasret giderdi. Ardından da annesinden tadını unuttuğu tavada sucuk istedi. Daha sonra da afiyetle yedi. Tutuldukları mağaranın yerin 100 metre altında olduğunu ve burada yaşadıkları belirtilen ve kaçırılmadan önce 85 kilo olan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler Tartıldığında 59 kilo ağırlığında olduğu görüldü.

Haber / Gökhan TEKER