Atık yağ kampanyası devam ediyor

Keşan Belediyesi’nin Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi ile hem doğayı koruyan hem de ev ekonomisine katkı sağlayan projesi sürüyor.

GÜNDEM 14.03.2013 14:28:00 0
Atık yağ kampanyası devam ediyor
DAHA ÖZENLİ BİRİKTİRİYORUM
Önceki gün Keşan Belediyesi’ne gelen Ahmet Efeoğlu, Keşan Belediyesi’nin atık yağ kampanyasını yerel gazetelerde öğrendiğini, zaten evlerinde çıkan yağları atmayarak biriktirdiklerini söyledi. Efeoğlu, kampanyanın duyurulmasından sonra evlerinde çıkan atık yağları daha özenli biriktirdiklerini ve daha sonra Keşan Belediyesi’ne getirmeye başladığını aktardı.
 
HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR
Yağların toplam ağırlığı 5 litreyi bulunca Keşan Belediyesi Anons Odası’na gelen ve 1 litre hediye ayçiçeği yağını teslim alan Efeoğlu, “Toplanan yağların geri dönüşümünün sağlanıyor olması hem doğa hem de insan sağlığı açısından çok önemli. Eğer bu yağları toplamazsak toprağa ve suya karışacak. Ve doğrudan yiyeceklerimize ve yaşam alanlarımıza zarar verecek. Bunu önlemek için herkesin üzerine sorumluluklar düşüyor” dedi.
 
TAHRİBATLARA NEDEN OLABİLİR
Keşan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, halkı atık yağlar konusunda bilinçlendirmek istedikleri için böyle bir kampanya düzenlediklerini, evlerdeki kullanım ömrü bitmiş yağların ayrı kaplarda toplanmasını istediklerini belirterek “Uzun süre kullanılan yağlar, belli bir süreden sonra kanserojen maddeler üretmeye başlıyor. Yemek yağlarını çok uzun süre kullanmamalıyız. Bitkisel atık yağları lavabolara dökmemeliyiz. Eğer dökersek kanalizasyon sisteminde tıkanmalara ve tahribatlara neden olabilir” dedi.
 
25 LİTRE YAĞ TOPLANDI
Yetkililer, bugüne kadar 25 litre atık yağın vatandaşlar tarafından Keşan Belediyesi’ne teslim edildiğini, Eski İtfaiye Binası’nda oluşturulan nokta ve Keşan Belediyesi Anons Birimi’nde yağların toplanmasının sürdüğü kaydedildi.
 
Haber / Gökhan TEKER