Omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu var

AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından, İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısıyla ile program düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Savaşı’n

GÜNDEM 13.03.2013 12:48:00 0
Omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu var
İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabul edilişinin 92. yıl dönümü, AK Parti Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanlığının organize ettiği bir programla kutlandı. Önceki akşam saat 20.00’da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Kapaklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Başkan Yardımcısı Türkan İbrahimoğlu,  AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Ruhi Özden, Ali Doğuş, Ahmet Doğaç,  AK Partili Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat,  Kapaklı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın, Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Bilal Selen ve çok sayıda partili katıldı.
 
MİLLETİN EN KARANLIK GÜNLERİYDİ
Mehmet Akif’i anma ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 92. yıl dönümü programında konuşan Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Fazıl Aydın, İstiklal Marşı’nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi gerektiğini ifade etti. Fazıl Aydın “İstiklal Savaşı’nın elemli ve buhranlı günlerinde İzmir gitmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş, düşman orduları bin yıllık Türkiye tarihinde ilk defa Türk yurdunun harimi ismetine sokulmuştu.  Türk Milleti, tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktaydı. Böyle bir ortamda yazılan İstiklal Marşı ’Korkma’ serzenişi ile başlar. Buradaki korku ifadesi, sıradan bir korku olmayıp, her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin terennüm edilmesidir” dedi.
 
IZDIRABIN TERCUMANIYDI
İstiklal Marşı’nın ifade ettiği derin anlamların şiir kalitesi bakımından yeryüzündeki diğer milli marşlardan üstün konumda olduğunu ifade edenAydın“Onun bu üstünlüğü yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin, milletin ruhunda makes bulan derin ızdırabın tercümanı olmasından ileri gelir. İstiklal Marşı Milli Mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Onun bu başarısındaki en önemli unsur, Mehmet Akif’in şahsiyeti ve Milli Mücadele yıllarındaki konumudur. Mehmet Akif o karanlık günlerimizde, Milli Mücadelenin başarılı olması için Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde çalışmalar yapmış, kalemi ve ilmiyle yer yer ümitsizliğe düşen insanımıza İstiklal aşkını ve kazanma enerjisini aşılamaya çalışmıştır” şeklinde konuştu.
 
GELECEĞİN SORUMLULUĞU VAR
Konuşmasını son bölümünde gençlere hitap eden Aydın“Sevgili gençler, bütün bu anlatılan şeyleri mutlaka daha önceden de duydunuz, belki de birçoğunuzun ruhunda derin akisler uyandırdı. Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayan şanlı dedelerimiz, bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır.  Bu sorumluluğu taşımak, öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakârlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız” dedi.
 
BİR DAHA YAZILAMAZ
Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Mehmet Akif Ersoy’u anma programında daha sonra Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Bilal Selen bir konuşma yaptı. İstiklal harbinin milli bir ruh içerisinde, galibiyetle sonuçlanmasını sağlayabilmek adına, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir İstiklal Marşı yazılmasının talep edildiğini ifade eden Selen “1921 yılında bir güfte yarışması düzenlenmiş, yarışmaya 724 şiir katılmıştır. Kazanan güfteye para ödülü konduğu için, önce yarışmaya katılmak istemeyen Burdur Milletvekili Mehmet Akif Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi’nin teşvikiyle İstiklal Harbini verecek olan Türk Ordusuna hitap ettiği şiirini yazmıştır. Bir daha yazılamaz dediği o şiir, Türk Milletinin Milli Marşı olmuştur” dedi.
 
AKİF SLÂYTLA ANLATILDI
Mehmet Akif Ersoy’u anma ve İstiklal Marşı’nın TBMM de kabul edilişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Kapaklı Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen programa, İstiklal Savaşını ve Mehmet Akif Ersoy’u anlatan slâyt gösterisiyle devam edildi.
 
Haber / Asim YAVUZ