Hayatboyu öğrenme projesi devam ediyor

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik kapsamında, Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen

GÜNDEM 12.03.2013 16:24:00 0
Hayatboyu öğrenme projesi devam ediyor
 EDİRNE’DEN 2 KİŞİ KATILDI
Programa Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şaban Arda ve Proje Uzmanı Volkan Selvi, Trakya Üniversitesi Proje Uzmanı Neşe Yaman, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Diktaş, Antalya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Maslak, Antalya İl Millî Eğitim Şube Müdürü Ali Keser, Aydın İl Millî Eğitim Müdürlüğü Proje Uzmanları Nezahat Belen ve Songül Oktaylar, Bingöl İl Millî Eğitim Şube Müdürü Orhan Seven ve Proje Uzmanı Kumriye Ekineker, Trabzon İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yerekapan ve Zonguldak İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Ali Yılmaz ve Ercan Kahya katıldı.
 
ZİYARET VE TOPLANTILAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Program, katılımcıların Bologna Havaalanı’nda karşılanması ve Rimini şehrine hareket ile başladı. Açılış Toplantısı, Oryantasyon Eğitimi ve Şehir Turu’nun ardından  “Rimini İstihdam Merkezi” ziyareti gerçekleştirildi. Mesleki Eğitim Programları’ndan mezun olan kişilerin istihdamı ile ilgili bilgiler paylaşıldı.  Proje Ortağı, Leon Battista Alberti" Sanayi ve Otelcilik Enstitüsü ziyaretinde, teknolojinin gelişmesi ve yeni mesleklerin ortaya çıkmasıyla gençlerin günün ihtiyacı olan mesleklere yönlendirilmesi ve gençlerde kendini tanıma, meslekleri tanıma, mesleki karar verme becerilerini arttırabilecek “Mesleki Rehberlik” konusu ile ilgili psikolojik danışman ve eğitimciler tarafından bilgilendirmeler yapıldı. Kamera di Commercio-Ticaret Odası ziyaret edilirken, Mesleki eğitimde iş piyasasının ihtiyaçları göz önüne alınarak, arz-talep dengesinin nasıl dikkate alındığı, öğrenci ve gençlerin günün ihtiyacı olan mesleklere yönlendirilmesi çalışma ve yöntemleri üzerine görüşmeler yapıldı. Kapanış Toplantısı ile program çerçevesinde yapılan ziyaretlerin değerlendirmesi yapıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK