Akgün’ün iddialarına Tatma cevap verdi

Evindeki kombi kazanından çıkan taşlı ve çamurlu suları göstererek Kapaklı’da kuyulardan çıkarılan suyun şebekeye arıtılmadığı yönünde iddialarda bulunan Kapaklı Belediyesi eski Meclis Ã

GÜNDEM 12.03.2013 11:35:00 0
Akgün’ün iddialarına Tatma cevap verdi
Kapaklı Belediyesi Kimya Mühendisi Yüksel Tatma, geçtiğimiz günlerde Kapaklı Belediyesi eski Meclis Üyesi Zafer Akgün tarafından yapılan ‘sular arıtılmıyor’ iddialarına cevap verdi.

ARITMA SİSTEMLERİ 2008’DEN BERİ ÇALIŞIYOR
Kapaklı’da suların arıtılmadığı şeklindeki iddiaların asılsız olduğunu belirten Kimya Mühendisi Yüksel Tatma, “Kapaklı’da Su Arıtma Sistemleri 2008 yılında yapıldı ve hala çalışır durumdadır” dedi. Kuyulardan çıkan suyun direk olarak şebekeye verilmediğinin altını çizen Yüksel Tatma, “Kuyulardan çıkarılan sular önce su deposuna gelir. Burada arıtıldıktan sonra şebekelere dağıtılır” şeklinde konuştu.
 
ŞEBEKE SUYUNDAN TAŞ ÇIKMASI MÜMKÜN DEĞİL
Şebeke sularından kum, çakıl, taş gibi maddelerin çıkmasının da mümkün olmadığını belirten Yüksel Tatma, “Çakılların ya da taşların, su sayaçları içinde bulunan süzgeçten geçmelerinin imkanı yoktur” dedi. Zafer Akgün’ün iddialarında Kombi Kazanı’ndan bahsedildiğini anımsatan Tatma, “Kombi tesisatına verilen su tesisatın içinde kalıyor ve sirkülâsyonu sağlanıyor. Yani tesisat sürekli olarak şebekeden gelen su ile beslenmiyor. Tesisatın içinde yıllarca dönen su hiç temizlenmediği için çamur haline geliyor. Bahse konu kombiden çıkan su bu çamurlu sudur. Şebeke suyu değildir” ifadelerini kullandı. 
 
KAFASINA GÖRE AÇIKLAMA YAPMIYOR
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın suyun temiz olduğuna dair açıklamaları kafasına göre yapmadığını ifade eden Kimya Mühendisi Yüksel Tatma, “Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuarı’nda yapılan analizlerde, suyumuzun insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmeliğe uygun olduğu belirtilmiştir. Su numuneleri de Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından halkın kullandığı yerlerden alınıyor. Yani numuneler belediye tarafından alınmıyor” dedi.

SU ÇAMURLU OLSA ANALİZLERDE ÇIKARDI
Analizlerde suyun bulanıklığı, rengi, kokusu ve tadının da ölçüldüğünü ifade eden Yüksel Tatma, su numunelerinin kapsamlı olarak analiz edilmek üzere İstanbul Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne gönderildiğini belirterek, “Suyumuz çamurlu olsa analiz sonuçlarında bu çıkardı ve bizde bu yönde önlemlerimizi alırdık” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ