Hayat ve kadın projesi başladı

Edirne 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansına sunulan Gençlik Programı alt eylemi Gençlik Girişimleri kapsamındaki“Hayat ve Kadın”isimli proje kabul edilmiş

GÜNDEM 10.03.2013 19:03:00 0
Hayat ve kadın projesi başladı
FARKINDALIK OLUŞTURULACAK
Proje ekibi içerisinde yer alan 8 genç ve diğer gönüllü gençler, bu proje ile Edirne’deki "Kadın Sorunları" hakkında sosyal farkındalık ve bilinç oluşturacaklar. Gençler; bu sorunların azaltılmasına katkıda bulunmayı ve bu alanda etkin bir şekilde çalışarak daha fazla söz hakkı kazanmayı hedefliyor. Genç ve yetişkin kadınların ve toplumdaki tüm bireylerin sorumluluk alma isteklerini arttırma, kültürel çeşitliliğe saygı duyma, ayrımcılıkla mücadele, aktif bir vatandaş olma yolunda yeni bilgi ve yetenek kazanma, Avrupa Birliği'ne üye ülkeler ve AB Eğitim öncelikleri hakkında bilgi edinme, takım çalışması yolu ile yaratıcılık ve girişimciliği arttırma, böylelikle yerele katkı sağlama öncelikleri arasında yer alıyor.
 
YAPACAK GÜCÜMÜZ VAR
Bu proje kapsamında; proje ekibi tarafından Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları tanıtımı yapıldı. “Kadın ve Hayat” konulu seminer faaliyeti ile toplamda 85 katılımcıya Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi adına Şahide Ağaoğlu “Kadının toplumdaki yeri, Pozitif Ayrımcılık ve Kadın Kotası” konularında sunum yaptı. Bu bağlamda Edirne’deki genç ve yetişkin kadınların karşılaştığı sosyal, ekonomik ve eğitimsel sorunlarına değinerek, bu sorunların aşılması için toplumun tüm bireylerinin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu, “Söyleyecek Sözümüz, Yapacak Gücümüz Var” sloganıyla sunumunu tamamladı.  Gönüllü katılımcıların da yereldeki Kadın Sorunları hakkındaki fikir ve görüşleri alındı.
 
Haber / Gökhan TEKER