“Kadın Eşitliği ve Kooperatifçilik”

Finlandiya Tüketim Kooperatifleri Başkanı Uluslararası Kooperatifler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Anne Santamaki, Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (NAKSAM) organize etti

GÜNDEM 8.03.2013 20:51:00 0
 “Kadın Eşitliği ve Kooperatifçilik”
KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖNEMİ
“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinleri çerçevesinde Piramit Salon’da gerçekleştirilen konferansa, Tekirdağ Vali V.Halil İbrahim Acır, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, 1980’li yıllarda ölen kadın dokuma işçilerini anmak üzere başlayan Kadınlar Günü Kutlamalarının, kadın sorunlarını gündeme taşımak adına önemli bir platform olduğunu ifade etti. Özdemir,  dünyada kadınların, istihdam alanında durumunun korku verici olduğuna dikkat çekerek, kooperatifçiliğin önemine değindi.
 
SORUNLARA ÇÖZÜM ARAYACAĞIZ
NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de “Kadınlarımız sadece belirli günlerde anılmamalıdır. Kadın sorunlarının diğer bölgelere nispeten daha az olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Ancak buna rağmen geçen sene mayıs ayında Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurduk. Bu merkez ile coğrafyamız üzerindeki kadınların sorunlarına çözüm arayacağız” dedi.
 
DAHA FAZLA İSTİHDAM OLMALI
Anne Santamaki, konferansında kooperatifçiliğin önemine dikkat çekerek; uluslararası kooperatif değerleri hakkında bilgi verdi. Santamaki, “Kooperatiflerin liderliklerinde ve yönetiminde kadınlar olmalıdır. Kendilerini işe ve onun değerlerine adayan ve neyin en iyi olduğuna dair etik sezgilerine güvenen kadınlardır. Ve kadınlar temsil ettikleri şeyi dile getirmede ve savunmada tereddüt etmemeliler” sözleriyle, kadınların kooperatifçilik alanında daha fazla istihdam edilmesi gerektiğini belirtti.
 
BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
Vali V. Halil İbrahim Acır’ın Anne Santamaki’ye Günün anısına teşekkür tabağını hediye etmesinin ardından, NAKSAM bünyesinde gerçekleştirilmiş olan Hasta Bakıcılık ve Sertifika Kursunun katılımcılarına sertifikaları, kursun eğitimcilerine ise başarı belgeleri verildi. Sertifika töreninin ardından Üniversitemiz “Gümüş Ayaklar Halk Dansları Topluluğu” bir gösteri gerçekleştirdi. Program Vali V. Halil İbrahim Acır ve Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’in katılımcı kadınlara karanfil hediye etmesiyle son buldu. 
 
Haber / Cihangir ARIK