Ayda 800 TL’yi nasıl harcardınız?

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, asgari ücretler geçinmeye çalışan vatandaşların durumunu meclis gündemine taşıdı.

GÜNDEM 7.03.2013 18:45:00 0
Ayda 800 TL’yi nasıl harcardınız?
DALGA GEÇER GİBİ AÇIKLAMA YAPTI
AKP hükümetinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, 75 milyonun gözünün içine bakarak 800 TL asgari ücretin büyük bir para olduğunu ve bununla geçinilebileceğini savunduğunu ifade eden Köprülü “AKP’li Bakan, açlık sınırının 1007 lira, yoksulluk sınırının da 3 bin 280 lira olduğu Türkiye’de, dalga geçer gibi bir açıklama yapmıştır. Ancak Bakan Çelik, ülkede boşanmaların, intiharların, geçim sıkıntılarının bu kadar artmasının nedeninin hükümet olarak insanları mahkum ettikleri 800 TL olduğunu görememektedir” dedi.
 
GEÇİNMEK İMKANSIZ
Asgari ücretle geçinemediği için; boşanmaların yaşandığı, geçim sıkıntılarının olduğu, borçtan dolayı tefecilerin eline düşen ve ek iş yapmak zorunda kalan vatandaşların en fazla olduğu illerden birisinin de Tekirdağ olduğunu ifade eden Köprülü “Bütün bu sebepler de 3-4 kişilik bir ailenin 800 TL ile geçinmesinin imkansız olduğunu ortaya koymaktadır” diye konuştu. Köprülü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik’in yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde  “800 TL  asgari ücretle geçinemeyip, borç batağına giren, intihar eden, boşanan vatandaşlarımıza örnek olması açısından; “800 TL’nin büyük bir para” olduğunu iddia eden AKP Hükümetinin bir bakanı olarak 800 TL ile siz geçinmek zorunda kalsaydınız bir ayda yapacağınız harcama kalem kalem nasıl olurdu, kamuoyuyla paylaşır mısınız” sorusunu yöneltti.

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN