5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı hediye

Keşan Belediyesi tarafından başlatılan projede 5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı verilecek. Keşan Belediyesi tarafından hazırlanan 'Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesindeki amacın hem do?

GÜNDEM 7.03.2013 17:55:00 0
5 litre atık yağ getirene 1 litre ayçiçek yağı hediye
 GERİ DÖNÜŞÜM SAĞLANIYOR
Proje ile ilgili bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan “Kullanılmış bitkisel yağ konusuna ülkemiz yeni yeni önem vermeye başladı. Keşan Belediyesi olarak lokantalardan ve toplu yemek yapılan yerlerde, artık kullanılmayacak duruma gelen yemek yağlarının doğaya dökülmesinden ziyade toplatılmasını özel bir firma ile protokolümüz sayesinde sağlamıştık. Toplanan yağların geri dönüşümü sağlanıyor bu sayede. Şimdi sıra evlerdeki bitkisel atık yağların toplanmasında. Doğaya gelişigüzel bırakılan yağların arıtılması çok zor. Bu nedenle
bu tür yağların kaynağında toplanması ve geri dönüşümünün sağlanması çok önemli. Eğer bu yağları toplamazsak toprağa ve suya karışacak” dedi.
 
HEDİYE YAĞ VERİLECEK
5 litrelik kullanım ömrü biten yağları biriktirip, belediyenin öngördüğü yerlere getirenlere 1 litre ayçiçeği yağı verileceğini ifade eden Özcan, kampanyanın duyurulması ile ilgili çeşitli faaliyetler de yürüteceklerini söyledi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ