Romanlar TOKİ konutlarına taşınmaya başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İpsala Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına yaptırılan 192 adet 2+1 sosyal konutun anahtarları sahiplerine teslim edildi.

GÜNDEM 6.03.2013 13:13:00 0
Romanlar TOKİ konutlarına taşınmaya başladı
 TAŞINMAYA BAŞLADILAR
Önceki gün Saraçilyas mahallesindeki konut alanında gerçekleştirilen anahtar tesliminde hak sahipleri konutlarında eksik ya da arızalı bir şey olup olmadığının tespitini yaptıktan sonra konutlarını teslim almaya başladı. TOKİ İstanbul Uygulama Şube Müdürü Abdülvahap Kalemci, İpsala Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Akif Şaban Gündüz, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Mehmet Engin ile İpsala Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sevgi Çolak, hazırlanan tutanaklarla hak sahiplerine evlerini teslim etti. Konut sahiplerinin en kısa sürede sözleşmelerini imzalayarak elektrik ve su aboneliklerini gerçekleştirmeleri istendi.
 
TOKİ’YE YERLEŞEN İLK İSİM DEMİR İŞÇİ OLDU
Sosyal Konutların anahtarını alarak TOKİ konutlarına yerleşen ilk isim ise Demir İşçi oldu. İpsala KaymakamıMehmet Ali Gürbüz, yeni konuta yerleşen Demir İşçi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Konutların çok güzel ve modern bir şekilde yapıldığını kaydeden İpsala Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz, konuk olarak gittiği İşçi ailesinin evinde, yeni evlerin konut sahiplerine hayırlı olması temennisinde bulundu. Özellikle çocukların sağlıklı bir ortamda büyütülebilmesi için çok güzel bir imkanın sağlandığını kaydeden Gürbüz, “Zaman zaman köprü mahallesinde dolaşıyoruz. Çok kötü şartlarda yaşadığınızı görüyoruz. Ben kendi ilçe vatandaşıma öyle bir yaşamı layık görmüyorum. Ama onun çözümü için de büyük bir yatırım gerekiyordu. Devletimizin yardımıyla çok büyük bir yatırım ilçemize yapılmış oldu. Bizim bu evleri kendi imkânlarımızla yaptırmamız olanaksızdı. Sizler de devlete, kanunlara olan bağlılığınızla bu evleri hak ettiniz. Yapılan bu büyük yatırıma sahip çıkmanızı ve üzerine düşenleri yapmanızı istiyoruz. Toplu yaşamın bazı zorlukları olduğu gibi sizlere sağladığı çok büyük kolaylıklar da var. Ancak el birliği ile her şeyin üzerinden gelebileceğimize inanıyorum” dedi. Kaloriferlerin de yakılması için talimat veren Gürbüz, yeni evlerin hem konut sahiplerine hem de İpsala’ya hayırlı olması dileğinde bulundu. İlk olarak TOKİ’ye yerleşen Demir İşçi ise “Allah devletten ve yöneticilerimizden razı olsun” dedi.

Haber / Ahmet KILAVUZ