Sakin başladı, olaylı bitti

Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında dün gerçekleştirilen Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı oldukça sakin başladı fakat başladığı gibi sakin bitmedi. Tüm g

GÜNDEM 4.03.2013 17:22:00 0
Sakin başladı, olaylı bitti
Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
DERECE DEĞİŞİKLİKLERİ KABUL EDİLDİ
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya AK Partili Belediye Meclis Üyesi Kenan Efeoğlu dışında tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda ilk olarak Belediyedeki mevcut dolu kadrolarda derece değişikliği konusu görüşüldü. Mevcut dolu kadrolarda derece değişikliği yapılması meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Belediyesi Emir ve Yasaklar Yönetmeliğinin tanzimi konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi de incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından toplantıya sonradan oybirliği ile eklenen dilekçenin görüşülmesine geçildi. 793 ada 18 parselde bulunan ruhsatlı başlanılan yapının bina aplikasyon krokisine göre imar durumu ile alakalı dilekçe görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. 

İÇKİLİ YERLER KROKİSİNE ALINDI
Gündem maddelerinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. İnönü Mahallesi Pınar Bulvarı No 71-73 adresindeki 885-22 parsellerin içkili yerler krokisine alınmasına ilişkin imar komisyonunun tavsiye niteliğindeki kararı oybirliği ile kabul edildi. 

KOMİSYON KARARLARI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Kapaklı sınırları içinde bulunan 1001 ada 7-8 parsellerin maliklerinin, ikiz nizam 3 kat imarlı parsellerin aynı adada 2 nolu parselin 3 nolu parselle ikiz olacak şekilde imar durumu düzenlendiğinden bahse konu parsellerin ikizlenememesinden dolayı mağdur oldukları ve adaya kitle uygulayarak sorunun çözülmesine ilişkin talebi İmar Komisyonu tarafından uygun görüldü. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra 415 ada 7 nolu parseldeki yapının çekme mesafelerinde hata olduğu gerekçesi ile malikler tarafından imar durumu talebi görüşüldü. Bahse konu dilekçe de komisyonun kararı doğrultusunda oybirliği ile kabul edildi. 

CAMİLERİN RUHSATI YOK
Faik Büyükikiz tarafından meclise sunulan hisse satışına ilişkin dilekçe, eksik evraklardan dolayı tekrar görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na geri gönderilirken, Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda son olarak 1444 ada 2 parseldeki Kapaklı Erenler Cem Evi’nin iskan muayene harcından muaf tutulmasına ilişkin talep görüşüldü. Talep meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken AK Partili Belediye Meclis üyesi İrfan Demir, dini tesis alanı olarak nitelendirilen yerlerin yalnız iskân harçlarından değil, ruhsat harçlarından da muaf tutulması gerektiğini kaydetti. Birçok caminin ruhsatının olmadığına dikkat çeken Demir, “Meclisimiz tarafından alınan kararla bu tesislerin su ile ilgili sıkıntısını çözdük. Ruhsat harcı sıkıntılarını da çözmemiz gerekir” dedi.

DERELER ISLAH EDİLECEK
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ise dere yatağı kenarında inşa edilen binanın yıkılma tehlikesine karşın, dere kenarına istinat duvarı yapılması gerektiğini söyledi. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı de bahse konu binanın temelinin dere yatağı sonuna kadar indiğini herhangi bir yıkılma tehlikesinin olmadığını belirterek, “Dere ıslahı ile ilgili ihale hazırlıklarımız devam ediyor. En kısa zamanda hazırlıkları tamamlayıp derelerin ıslahı için çalışmalara başlayacağız” dedi. 

3 YIL ÖNCE BİTİRİLMESİ GEREKİYORDU
Pınar Bulvarı’nın trafik sorunu hakkında konuşan Başkan İrfan Mandalı, “Sorunun temelli çözülebilmesi için öncelikle Saray Çevre Yolu’nun yapımının tamamlanması gerekiyor” dedi. Eski milletvekillerinden birisinin bahse konu çevre yolu ihalesini aldığını fakat yapamadığını söyleyen Mandalı, “3 yıl önce bitmesi gereken yol hala bitirilemedi” diye konuştu.
 
AĞIR VASITA ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILSIN
Pınar Bulvarı’nın trafik sorunun çözülmesi için Saray Çevre Yolu’nun yapımının tamamlanması gerektiği düşüncesine katıldığını söyleyen İrfan Demir ise bu süre zarfında geçici bir çözüm üretilebileceğini kaydetti. En azından belli saatlerde Pınar Bulvarı’nın ağır vasıta araç trafiğine kapatılabileceğini söyleyen Demir, “Akşam servis saatlerinde ağır araçlar Erbay Caddesi’ni kullanabilir. Böylelikle trafikteki yoğunluk bir nebzede olsa hafifler” şeklinde konuştu.

BİR 10 YIL DAHA BEKLEYEMEM
Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından meclis üyelerine Kapaklı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmaların anlatıldığı slayt gösterisi sunuldu. Tam toplantı bitti denirken, meclis üyelerinin önüne geçen Kapaklı sakinlerinden Bahattin Göktaş söyleyecek sözleri olduğunu belirtti. 2003 yılında bölgenin hareketlenmesi amacıyla sarı minibüslerin Erbay Caddesi’nden geçmesi için meclise dilekçe verdiğini ve 2010 yılında encümenin bu doğrultuda karar aldığın ifade eden Bahattin Göktaş, “Ben bunun için 10 yıl bekledim. Bir 10 yıl daha bekleyemem” dedi.
 
ALINAN KARAR UYGULANSIN
Bölge halkının sarı minibüslerin güzergahlarından geçmesini beklerken AK Partili Meclis Üyesi İrfan Demir’in bahse konu güzergahtan ağır araçların geçmesi yönünde tavsiyede bulunmasına sinirlenen Göktaş, “Ağır araçlar senin dükkanının önünden geçsin. Erbay Caddesi’nden sarı minibüsler geçsin. Encümen tarafından alınan karar uygulansın” diye konuştu.  
 
SİZİ SORUMLU TUTARIM
Erbay Caddesi’ne yıllardır üvey evlat muamelesi yapıldığını ileri süren Bahattin Göktaş, “Seçim zamanı hepiniz oraya geleceksiniz. O zaman görüşeceğiz. Ağır araçların Erbay caddesi üzerinden geçirilmesi halinde oluşacak trafik kazalarından sen Sevdalı Hoca İrfan Demir, sen Mustafa Serat, sen Ayhan Aslan. Sizi ve tüm meclis üyelerini sorumlu tutarım” ifadelerini kullandı.

Haber / Ahmet KARDEŞ