Belediye bombaları patlatıyor

Nüfusu her geçen yıl ortalama yüzde 8 oranında artış gösteren ve Büyükşehir Kanunu ile ilçe statüsüne yükselen Kapaklı’da gerçekleştirilmesi planlanan projeler tek tek açıklanmaya başland

GÜNDEM 3.03.2013 21:38:00 0
Belediye bombaları patlatıyor
Kapaklı Belediyesi yetkilileri, önümüzdeki süreçte Kapaklı halkını birbirinden önemli projelerin beklediği müjdesini verdi.
 
ENGELLİLERE UYGUN OLACAK
Öncelikle Pınar Bulvarı üzerinde bulunan Şehit Vahit İnce Üstgeçidi’nin yeterli olmaması nedeni ile yapılması planlanan yeni üstgeçit hakkında bilgi veren Kapaklı Belediyesi yetkilileri, “İsmet Paşa Mahallesi 36. Sokak ile Bahçeli Evler Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’ni birbirine bağlayan noktada yeni bir üstgeçit yapılması planlanıyor. Bu üstgeçit engelli vatandaşların kullanımına uygun bir şekilde dizayn edilecek. Üstgeçit’in proje ihalesi 12 Mart’ta yapılacak” açıklamalarında bulundu.
 

KAPAKLI’NIN İSTİKLAL CADDESİ OLACAK
Belediyenin bir diğer projesinin ise Meydan Projesi olduğunu söyleyen yetkililer, “Bu proje uzun vadede gerçekleştirilebilecek geniş kapsamlı bir projedir. Önümüzdeki yıllarda eski belediye binasının yıkılması ve bahse konu alana katlı yer altı otoparkının yapılmasının ardından, bölgede geniş kapsamlı bir meydan projesi yapılması planlanıyor” diye konuştu. Yapımına başlanılan Saray Çevre Yolu’nun tamamlanması ve Karayolları sorumluluğunda olan Pınar Bulvarı’nın belediyeye devredilmesi halinde yolun araç trafiğine kapatılmasının planlandığını söyleyen yetkililer, “Tüm bu projelerin gerçekleşmesinin ardından Pınar Bulvarı adeta Kapaklı’nın İstiklal Caddesi haline gelecektir” ifadelerini kullandı.
 
YAPIM İŞİ İÇİN İHALEYE ÇIKILACAK
Beyaz Saray Düğün Salonu’nun yıkılması ve mevcut bölgeye yapılması planlanan Kültür Merkezi projesi hakkında bilgi veren belediye yetkilileri, “Proje ihalesinin sonuçlanmasının ardından en kısa süre içinde yapım işi ihalesine çıkılacak. İlçenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Kültür Merkezi’nin yapımına bir an önce başlamayı ve mümkün olan en kısa süre içinde yapımını tamamlayıp hizmete sunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
1000 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU
Kapaklı Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte gerçekleştirmeyi planladığı bir diğer proje ise Kapalı Spor Salonu Projesi. İsmet Paşa Mahallesi’nde bin kişi kapasiteli bir Kapalı Spor Salonu için proje ihalesinin yapıldığını kaydeden yetkililer, “Kapalı Spor Salonu projesinde ayrıca Kapalı Otopark da var” diye konuştu. Kapaklı Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili proje çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
 
PAZAR YERİ İÇİN GÖZLER HAZİNE’DE
İlçenin önemli eksikliklerinden birisinin de Kapalı Pazar Yeri olduğunu belirten belediye yetkilileri, “Pınar Bulvarı Tan Sokak’ta Kapalı Pazar Yeri için bir alan belirlendi. Fakat burada Hazine’nin de hissesi var. Hazine’ye ait hisselerin belediyeye devri için girişimlerimiz devam ediyor. Girişimlerimizin olumlu sonuçlanması halinde ilçemize daha modern bir hava katacak olan Kapalı Pazar Yeri projesi için düğmeye basabileceğiz. Kapalı Pazar Yeri’nin yapılmasıyla Perşembe ve Pazar günleri Hürriyet Caddesi’nde oluşan görüntü kirliliği ve trafik yoğunluğu da sona ermiş olacak” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ