Kadın çiftçiler yarıştı

İlk kez 2004 yılında düzenlenmeye başlanan Kadın Çiftçiler yarışıyor adlı bilgi ve proje yarışması kırsal alanda kadın çiftçilere götürülen Eğitim –Yayım çalışmalarÄ?

GÜNDEM 27.02.2013 13:49:00 0
Kadın çiftçiler yarıştı
14 KADIN ÇİFTÇİ KATILDI
Yarışmaya, Merkez Selçuk Köyünden Havva Ürkmez, Leman Özcan, Hacer Yaşar, Tasvir Özcan, Melahat Irmak, Muratlı Balabanlı Köyünden Ayşe Çetintaş, Yukarısırt Köyünden Semra Yıldırım, Çorlu Seymen Köyünden Birgül Şimşek, Önerler Köyünden Zarife İzgi, Nuran Sungur, Ahimehmet Köyünden Ferdane Algül, Malkara Ahievren Köyünden Ayşe Sert, Müstecep Köyünden Şerife Kuzu, Hayrabolu Aydınlar Köyünden Gülcan Yayıkçı katıldı. Yarışmaya katılan çiftçilere 15 adet asil soru sorulmuştur. Her soru 10 puan değerinde olup değerlendirme 150 puan üzerinden yapılmıştır.
 
HEDEF BÖLGE BİRİNCİLİĞİ
Yarışmanın birincisi Hayrabolu ilçesi Aydınlar Köyü Kadın çiftçilerinden Gülcan Yayıkçı oldu. Ayşe Sert ikinci olurken, Şerife Kuzu ise üçüncü oldu. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu, İl Müdürlüğü olarak kadın çiftçiler yarışmasını ve kadın çiftçiler ile ilgili çalışmaları çok önemsediklerini ifade ederek “Tekirdağlı kadın çiftçilerimiz bölge birinciliği ve Türkiye finaline katılmışlardır. Bu yıl da öncelikli hedefimiz bölge birinciliğidir” dedi.
 
BÖLGE YARIŞMASINA KATILACAK
İl Müdürü Cevdet Soyak da kadın çiftçilere medeni cesareti gösterip yarışmaya katıldıklarından dolayı teşekkür etti. Yarışmaya katılan ve dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışma sonucunda birinci olan Gülcan Yayıkçı 10 Nisan 2013 tarihinde İstanbul ilinde yapılacak olan Marmara Bölgesi yarışmasına katılmaya hak kazandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN