Herkesin bir gönül elçisi vaHerkesin bir gönül elçisi var

Gönül Elçisi Projesinin tanıtım toplantısı önceki gün Muratlı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı.

GÜNDEM 22.02.2013 10:23:00 0
Herkesin bir gönül elçisi vaHerkesin bir gönül elçisi var
 PROJEYE DESTEK İSTEDİ
Tanıtım toplantısına; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve eşi Sibel Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Nebi Tepe ve eşi, ilçedeki kurum müdürleri ile STK temsilcilerinin eşleri ile muhtarlar ve eşleri katıldı. Toplantıda ilk olarak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama; gönül elçiliği ve koruyucu aile ile ilgili bir sunum yaptı. Koruyucu Aile'lerden Esin Gönüldaş, projenin aşamalarından birisi olan “Koruyucu Aile” uygulaması ile ilgili tecrübesini katılımcılarla paylaşarak, projeye destek istedi.
 
KAMUOYUNUN GÜNDEMİNE TAŞIMALIYIZ
Toplantıda konuşan Hatice Nur Yerlikaya kentin tüm kesimleriyle; amiri, memuru, esnafı, tüccarı ve yerel yöneticileri ile hep beraber bu projeyi Tekirdağ kamuoyunun gündemine taşımayı hedeflediklerini belirterek, projenin amacının; toplumsal kalkınmayı sağlamak için; el birliği, güç birliği hepsinden önemlisi gönül birliği yaparak, yardıma muhtaç insanlarımıza, toplumun dezavantajlı kesimindeki insanlara el uzatmak olduğunu söyledi.
 
VAKIFLARIN ÖNEMİ
Yerlikaya inancımız, kültürümüz, medeniyetimiz; yetime, öksüze, yoksula, fakire güçsüze ve engelliye yardım etmeyi gerekli kıldığını ve tarihimizin bunun türlü örnekleri ile dolu olduğunu söyledi. Osmanlı medeniyetini asırlarca ayakta tutan faktörlerden birinin de, kurduğu 25 binden fazla vakıf olduğunu belirten Hatice Nur Yerlikaya; “Bu vakıflar aracılığı ile hem insanlara hem de hayvanlara yardımlar yapılmıştır” dedi.
 
HERKESİN BİR GÖNÜL ELÇİSİ
“Osmanlı'da toplum hayırda yarışmış, günümüze kadar ulaşan muazzam eserler ortaya çıkmıştır” diyen Hatice Nur Yerlikaya, toplantının amacının böyle kadim bir inancın, kültürün, medeniyetin bir temsilcisi olarak, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, bu aziz buluşu canlandırmak olduğunu söyleyerek, aslında yapılan çalışmalara bakıldığında da herkesin bir gönül elçisi olduğunu söyledi.
 
SAHİP OLDUKLARIMIZI ULAŞTIRMALIYIZ
Hatice Nur Yerlikaya, “Gönül elçileri olarak; gönüller yapmak, gönüller kazanmak üzere buradayız. Sahip olduğumuz zamanı, ve deneyimi ve kaynakları, ihtiyaç sahibi olan; engellilere, yoksul ailelere, şehit ve gazi ailelerine ulaştırmalıyız” dedi. Bu konu ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Web sitesinde yer alan, Gönül Elçileri'nden de örnekler veren Hatice Nur Yerlikaya, yapılan çalışmalara destek olan ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 
 
Marmara Haber Merkezi