“İş bulmak için mesleğiniz sertifikalı olmalı”

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO)'nın bölge istihdamına katkı sağlamak amacıyla başlattığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM)’nün de destekleyen kurumlar arasında olduğu '?

GÜNDEM 22.02.2013 10:01:00 0
“İş bulmak için mesleğiniz sertifikalı olmalı”
AŞÇILIK EĞİTİMİ
Geçtiğimiz günlerde ön muhasebe eğitimi ile başlatılan ve beş mesleki eğitimi içeren proje kapsamında  aşçılık eğitimi saat 17:30'da, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Lokantacılar ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula, KOSGEB Temsilcisi ve Proje Sorumlusu Seda Havale ile Kursun eğitmenliğini yapacak olan Keşan TSO Genç Girişimciler Komite Üyesi Burak İşçimen'in katılımları ile başladı.
 
SERTİFİKALI OLMALI
Kursun açılış konuşmasını yapan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu katılımcılara teşekkür ederek “Trakya Kalkınma Ajansı ve diğer tüm ilgili kurumlarımızın desteği ile proje kapsamında düzenlediğimiz sertifikalı meslek eğitim kurslarımızın önemini iyi anlamamız gerekiyor. Mesleğinizi gösteren bir sertifikanızın olması artık kaçınılmaz. Yaptığınız her işin artık bir ehliyeti var. Aranan eleman olmak ya da kolay iş bulmak istiyorsanız mesleğiniz sertifikalı olmalı” dedi.
 
GÜÇ BİRLİĞİ BU KURSLARI ARTIRACAK
Kurumlar arasında sağlanacak güç birliği ile bölgede sertifikalı meslek eğitimlerini arttıracaklarını ifade eden Helvacıoğlu “Mesleki eğitimlerin arttırılması gerektiğine inananlardanız. Kurumlarımız arasında sağlanacak güç birliği bu kursları arttıracaktır, bunun başını da Halk Eğitim Merkezimiz çekiyor. Trakya'da örnek davranış ve başarılı faaliyetler sergileyen Halk Eğitim Merkezimizin büyütülmesi gerekiyor, kurs salonlarımızın arttırılması gerekiyor, alt yapı eksikliğimiz var, Bölgemizde Turizm Meslek Lisesi’nin olmasını şart. Biz büyüklerimizden ve siyasetçilerimizden, iş dünyası ve özel sektör adına, bir Turizm Meslek Lisesi’nin olmasını ve kesinlikle Halk Eğitim Merkezimizin büyütülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
 
MESLEKİ YETERLİLİĞİN EHLİYETİDİR
Keşan Lokantacı, Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak da mesleki eğitimlerin önemine dikkat çekerek “Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumları ve bu kursa katılan değerli katılımcıları kutluyorum. Bir kişi mesleğini ve işini iyi yapıyor olabilir ama yaptığınız işin ehliyeti yoksa bu hiç bir işe yaramıyor. Bölgemiz turizm ağırlıklı bir bölge, bu gibi mesleki eğitimlere katılarak sertifika alanlar bölge turizminin alt yapısını oluşturacaklar. Yakınlarınızı bir işe teşvik ederken bu işin belgesinin de alınması gerektiğini söyleyin. Sertifika mesleki yeterliliğinizin ehliyetidir” dedi.
 
EĞİTİM ŞART
Keşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eralp Kula da  herkesin yapmayı düşündüğü işte uzmanlaşması gerektiğini dile getirerek, “Artık Türkiye'nin hiçbir yerinde ve hiç bir kurumunda belgesiz bir kişinin çalışması mümkün değil, yani eğitim şart. Hangi işi yaparsanız yapın o işte uzmanlaşmanız gerekiyor. Eğer uzmanlaşmamışsanız sizi hiçbir işyeri işe almıyor. Bunun için kurumlarımızda işbirliği yaparak bu tür kursları açtık, bundan sonrada açmaya devam edeceğiz. İlerlemenin ve bilgiyi çoğaltmanın sınırı yoktur. Bir işi yapacaksanız mutlaka bunun eğitimini alın. Türkiye'nin en büyük sıkıntısı ara elmandır. Turizm bölgesiyiz fakat gelen turistlere hizmet edecek iş gücümüz maalesef yok. Bu anlamda da mesleki eğitimlerimizin önemi ortaya çıkıyor” dedi. Aşçılık kursunun eğitmenliğini yapacak olan Keşan TSO Genç Girişimciler Komitesi Üyesi Burak İşçimen de, aşçılık eğitiminin yemek pişirmekten ibaret olmadığını belirterek “Öncelikle bu kursları bölgemizde açılmasında emeği geçen kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Kursumuzu basitçe ifade etmek gerekirse; Kursumuz sadece yemek pişirmekten ibaret olmayacak, kurslarımızın başlangıç aşamaları kişisel imaj eğitimlerine ayrılmıştır. Daha sonra teorik bölümlerle devam edeceğiz. Bu işten beklentilerimizi, vizyonumuzu ve bu işin neresinde olduğumuzu görmemiz gerekiyor. Aşçılık eğitiminin yöneticilik ve yardımcılık kısımları var. Doğrama, pişirme ve dünya standartlarında olması gereken teknikler ve benzer birçok konu ile işin pratik kısmına geçiş yapacağız. Şimdiden tüm bölgeye ve katılımcılarımıza hayırlı olsun” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi