'Ceza kurulun ayıbı'

Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun Edirnespor GK'ya verdiği puan silme cezasını, Başkan Hakan Sedefçi, 'Ceza Kurulu hatasını bize ödetiyor' şeklinde yorumladı. Tayfun Aydın'ın Talasspor-Erkiletspor maçında cezal

SPOR 21.02.2013 18:43:00 0
 Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi, Amatör Futbol Disiplin Kurulu'nun takımına verdiği ceza kararını eleştirdi.
 
“CAS’A GİDERİZ”
Takıma 3 puan silme cezası verilmesini; Ceza Kurulu'nun yaptığı hatayı kendilerine ödetmek şeklinde yorumlayan Sedefçi, "Hukuk bitmemiştir, konuyu üst mahkemeye taşımak için çalışmalara başladık. Edirne spor GK'nın haklarını kimse yiyemez. Tahkim Kuruluna, CAS Mahkemelerine kadar gideriz" dedi. 
 
FEDERASYONUN EKSİĞİ VE AYIBI
Kulüp Başkanı Sedefçi sosyal medya aracılığı ile yaptığı açıklamada ceza konusu olan futbolcu Tayfun Aydın'a ilişkin bilgileri de paylaştı. Sedefçi, Aydın'ın takıma ara transfer döneminde katıldığını, Edirnespor GK'ya gelmeden önce de Talasgücü Belediyespor'da oynadığını belirtti. Aydın'ın Talasgücü-Erkiletspor maçında cezalı iken oynatıldığını, ve bu durumu kurula bir türlü anlatamadıklarını ve ceza kurulunun kendi hatasını Edirnespor'a ödetmeye çalıştığını öne süren Hakan Sedefçi özetli şu açıklamayı yaptı. "Talasgücü geçen yıl BAL liginde oynarken, 18 Mart 2012'de Talasgücü-Adana Gençlerbirliği maçında Tayfun Aydın kırmızı kart görmüş ve federasyon kendine 3 maç ceza vermiştir. Futubolcumuz bu cezanın 2 maçını ligin kalan maçlarında çekmiş, geri 1 maçı kalmıştır. Sonrasında Talasgücü, BAL liginden Kayseri Süper Amatör’e düşmüştür. Sonraki sezonda Tayfun Aydın, Kayseri Süper Amatör Ligi’nde ilk yarı mücadele etmiş ve 13 maçın 12 sinde oynamıştır. Federasyon ilk resmi maçta kırmızı kartlı iken bu oyuncuyu oynatan Talasgücü-Erkiletspor maçına bakmaksızın, Tuzlaspor-Edirnespor maçından sonra resmi yazıyla, cezalı oyuncu oynattığımız gerekçesiyle Teknik Direktör ve Tayfun Aydın’ı tedbirli olarak ceza kuruluna sevk etti. Bizim kendilerine hatalı olduklarını anlatma girişimlerimiz maalesef sonuçsuz kaldı. Tayfun Aydın’ın maç resimleri, maç listeleri konusunda federasyon ceza kuruluna bilgi vermeye çalıştık. Bu konu federasyonun iç eksikleri ve ayıbıdır.  Yaşanan süreçte bu gün takımımıza 3 puan silme cezası verilmiştir. Ceza kurulunun yaptığı büyük hata bize ödetilmek isteniyor. Ancak hukuk bitmemiştir konuyu üst mahkemelere taşımak için gerekli çalışmalara başladık. Edirnespor GK'nın haklarını kimse yiyemez. Tahkim Kuruluna CAS mahkemelerine kadar gideriz. Konunun taraftarımızca bilinmesini istiyorum” dedi.