Edirne'de öğrencilere süt dağıtımı başladı

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, anaokulu ve ilköğretim okullarında başlatılan 'Okul Sütü Projesi' kapsamında İnönü İlkokulu'nda öğrencilere süt dağıttı. Edirne'de 151 okulda 22 bin 14

GÜNDEM 21.02.2013 16:50:00 0
Edirne
Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklığında başlatılan 'Okul Sütü Projesi' kapsamında Edirne ve ilçelerinde süt dağıtımı başladı. Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, proje kapsamında bugün Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileriyle birlikte İnönü İlkokulu'nda 1'inci ve 4'üncü sınıf öğrencilerine süt dağıttı.
 
BOL BOL SÜT İÇİN
Türkiye'deki süt tüketiminin, Avrupa ülkelerinden düşük olduğunu belirten Özkan, öğrencilere bol bol süt içmeleri tavsiyesinde bulundu. Geçen yıl daha fazla öğrenciye süt dağıtıldığını belirten Özkan, "Geçen yıl okul öncesi ve 5'inci sınıf öğrencileri de programa dahildi. Bu sene o öğrenciler çıktığı için süt dağıttığımız öğrenci sayısı 28 binden 22 bine indi. Geçen sene 167 okula dağıtmıştık, bu sene 151 okula dağıtacağız. Başbakanımıza, ilgili bakanlıklara ve emeği geçen milli eğitim camiasına teşekkür ediyorum" dedi. Özkan, öğrencilerden anne ve babalarına da süt içmelerini söylemelerini istedi.
 
Marmara Haber Merkezi