Kimsesiz kimse kalmayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Türkiye genelinde başlatılan 'Gönül Elçileri Projesi', Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde tanıtıldı.

GÜNDEM 20.02.2013 18:43:00 0
Kimsesiz kimse kalmayacak
TANITIM TOPLANTISI YAPILDI
Kofçaz  Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin ‘’Bizler tarihi, kültürel ve dini değerlerimiz doğrultusunda insana hizmeti kendilerine düstur edinmiş, yaratılanı yaratandan ötürü sevmiş, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş bir ecdadın torunlarıyız. Bu millet tüm dünyaya yardımseverliği ile nam salmış bir millettir. Biz gönül elçileri sahada birleşerek kimsesizlerin kimsesi, güçsüzlerin gücü, her anlamda onların yanında olmalıyız.Bu sosyal sorumluluk projesi ile kimsesiz kimsenin kalmayacağını ümit ediyoruz” dedi.
 
ELÇİ VAZİFESİ GÖRÜN
Kırklareli  Valisi Mustafa Yaman'ın eşi ve "Gönül Elçileri Projesi"nin Kırklareli il koordinatörü Gülseren Yaman da “Başta şehit ve gazi aileleri ve yakınları, yaşlılarımız, yatağa bağlı olarak hastalarımız, kimsesiz çocuklar, ilgiye ve sevgiye muhtaç olan herkesin kapısını çalmaya devam edeceğiz. Devletin sevgi dolu elinin her zaman hissetmelerini amaçladık. Ben sizlerden destek istiyorum. Sevgiye, merhamete, birlik, beraberlikte, dayanışmada birlik oluşum istiyorum. Sizlerde bir köprü ve elçi vazifesi görünüz” diye konuştu.
 
HEDEF İLK 5
Kırklareli’nin 81 ilde nüfusa göre 55. Sırada yer aldığını ifade eden Yaman “Bizler bu projeyle ilgili 15-20 günlük çalışmalarımız sonucunca nüfusumuz az olmasına rağmen birlikteliğimiz büyük olması sebebiyle 6. sırada yerimizi aldık. Hedefimiz 250 kişiyi gönüllü ordumuza kattığımızda ilk 5. sıraya girmek ve ilk beşte yerimizi korumaktır” dedi. Toplantıya Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdüresi Mihriban Arslanbüyük, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, muhtarlarımız, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.
 
Marmara Haber Merkezi