Okul sporlarında birinciyiz

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak, Edirne’nin son bir yıl içersinde okul sporlarına ciddi bir gelişme gösterdiğini ve bu konuda Türkiye genelinde yapılan istatistiklerde birinci sırada olduğu

SPOR 20.02.2013 09:04:00 0
Okul sporlarında birinciyiz
 Okul sporlarında üst düzey bir başarı yakaladıklarını ifade eden İl Müdürü Serhat Ocak, “ 1500’ler den 7.500’lere çıkmış bir rakam söz konusu. Buda çok iyi bir rakam. Edirne bu konuda, Türkiye’de yapılan istatistiklerde birinci sırada. Misyonumuz sadece spor yaptırmak değil. Gençlere aynı zamanda sosyal, kültürel, aktiviteleri, etkinlikleri de yaptırmak. Bu alanda Gençlik Merkezi’nde satranç, saz, gitar, bağlama piyano gibi birçok etkinliğimiz, kursumuz devam etmekte Çocukların eğitim-öğretim dışında ki faaliyetleri, aktiviteleri yapması, onların sosyal hayata hazırlanmalarında da çok önemli bir rol oynuyor. Çünkü normal hayata hazırlanmaları, iletişim, koordinasyon, paylaşma, yardımlaşma gibi sporun içindeki öğeleri çocuklar bu faaliyetlerle kazanmış oluyorlar. Bu da onların ileriki hayatlarında onlara artı değer katacaktır.” Diye konuştu.
 
“BUNU GENİŞLETECEĞİZ”
Ayrıca dezavantajlı guruplara yönelik proje ve aktivitelerinin olduğunu bildiren Ocak, “. İki tane yürüyen projemiz var. Bu proje yedi okulu kapsıyor. Burada 7 branşta 100 çocuğumuza etkinlik yaptırıyoruz, onları evlerinden alıp spor kompleksimize getirip tekrar evlerine götürüyoruz. Bunun dışında sinema, tiyatro gibi etkinliklerimiz bu gruba yapılıyor. Spesifik bir çalışma ama tabi bunun genişleteceğiz.” dedi.